01 de maig de 2020
01.05.2020
Diari de Girona

Caiguda d'hospitalitzats a Girona amb 482 casos estables i 52 de greus

El sociosanitari de Palafrugell, amb residents de perfil altament dependent, registra dues noves defuncions, que eleven el còmput a 27

30.04.2020 | 22:54
Una imatge d'arxiu de l'interior d'un centre hospitalari.

Les hospitalitzacions a Girona segueixen a la baixa per sota del mig miler des de fa dos dies, i ahir van situar-se en 482, onze menys que aquest dimecres. Els ingressos greus també van baixar, amb 52 casos. Pel que fa als professionals sanitaris infectats, la caiguda ha estat més accentuada, amb 33 recuperats més respecte del dimecres.

Pel que fa a la situació als hospitals comarcals, el sociosanitari Palafrugell Gent Gran va registrar ahir dues noves defuncions, que eleven el còmput a 27. En aquest centre, que té un perfil d'alta dependència de molts dels residents, es van detectar els primers casos el 23 de març, i tres dies després van morir els primers pacients. Hi ha 39 confirmats, un sospitós i s'han donat catorze altes.

A l'hospital de Palamós no va haver-hi cap defunció i de moment n'acumula 18. Hi ha quinze ingressats i onze més estan pendents dels resultats dels tests. En el cas dels sanitaris, 49 estan infectats i una vintena més romanen aïllats a l'espera dels resultats. Des de l'inici de la pandèmia ja s'han donat 108 altes.

La Fundació Salut Empordà va confirmar una nova defunció, 24 des de l'inici de la pandèmia, però no va comptabilitzar cap cas nou. Fins ara s'han diagnosticat 297 casos i s'han donat 141 altes, deu de les quals ahir. A més, 82 dels sanitaris que han estat contagiats ja s'han reincorporat, i n'hi ha tretze de baixa per covid-19.

L'hospital d'Olot compta amb 12 pacients ingressats amb covid-19, i ahir va donar una nova alta. El centre ja n'ha comptabilitzat 92 des de l'inici de la pandèmia.

A més, ahir tres sanitaris van reincorporar-se després d'haver-se contagiat. Un total de 71 ja han estat donats d'alta, i per ara n'hi ha 19 amb el virus. A partir del 4 de maig l'hospital recuperarà intervencions no ajornables, principalment de pacients oncològics.

L'hospital de Campdevànol ahir no va comptabilitzar cap novetat respecte del dimecres. Per ara compta amb tres persones ingressades amb el virus, i s'han mort vuit persones. D'altra banda, aquesta setmana ha reobert Consultes Externes amb restriccions.

Per últim, l'hospital de Blanes ahir va comptabilitzar una nova alta i cap defunció. Hi ha catorze ingressats, un més que aquest dimecres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit