Càritas Diocesana de Girona afronta «un primer de maig anòmal, enmig d'una crisi sanitària sense precedents» i amb l'«atenció posada en les conseqüències socials d'aquesta crisi, que afectarà molt especialment l'àmbit de l'ocupació». Sobre aquest últim, Càritas va recordar que «ja estava castigat per la precarietat, l'atur de llarga durada i l'empitjorament general de les condicions, d'ençà de la darrera crisi econòmica».

Durant el confinament, l'organització humanitària del Bisbat ha atès més d'un centenar de ciutadans en l'àmbit laboral, sobretot per telèfon, i ha aconseguit trobar feina a 28 d'ells -majoritàriament dones- en els sectors sanitari i de la cura de les persones. També ha tramitat inscripcions a borses de temporers de fruita i està a l'espera de les contractacions.

A causa de la pèrdua de llocs de treball durant l'estat d'alarma, la desaparició de les feines turístiques i les moltes persones que treballen sense contracte, Càritas ha triplicat el nombre de consultes que sol rebre i ha hagut d'habilitar una línia telefònica d'emergència.