La Policia Nacional ha informat d'un avís de la Interpol en què adverteix que les organitzacions delictives estan utilitzant serveis de lliurament de menjar a domicili per transportar drogues i altres béns il·lícits, principalment en els països que han decretat el confinament durant la pandèmia de covid- 19.

La notificació ha estat remesa als 194 països membres de la Interpol, que ha rebut informes de la policia d'Espanya, Irlanda, Malàisia i el Regne Unit en els qual s'identifiquen repartidors d'enviaments transportant drogues com cocaïna, marihuana, ketamina i èxtasi.

A principis d'abril, la Policia Nacional va identificar i detenir set persones portant uniformes de conductors de repartiment de menjar a Alacant i València. Sobre aquesta operació van avisar els comandaments policials a les rodes de premsa diàries a Moncloa de comitè tècnic per la crisi del coronavirus. Els sospitosos van ser arrestats lliurant cocaïna i marihuana amb bicicleta, motocicleta i cotxe. Algunes de les drogues havien estat ocultades dins d'un fals fons de motxilles de lliurament a domicili.

La policia ha assegurat que els repartidors poden ser còmplices o, involuntàriament, ser partícips en el tràfic de drogues. En els casos assenyalats per Interpol, en ocasions els sospitosos es disfressaven de repartidors a domicili. Altres vegades, autèntics repartidors de menjar a domicili participaven voluntàriament en el lliurament de drogues actuant al servei d'organitzacions criminals i obtenint un benefici econòmic.

Veritables repartidors a domicili també han estat utilitzats com a involuntàries mules de drogues. En un cas a Malàisia, un repartidor es va posar en contacte amb la policia i va demanar que s'inspeccionés el seu enviament a domicili en sospitar del contingut.