L'aigua de l'aixeta de Foixà, Rupià, Parlavà i Ultramort ja torna a ser apta per al consum. Els veïns d'aquests pobles del Baix Empordà van estar una setmana sense poder-la fer servir ni per beure ni per cuinar, després que el temporal inundés el pou d'abastament de la mancomunitat. A més, segons va informar la concessionària Sorea, al temporal s'hi va sumar que els treballs de reparació de la mota del Ter encara no estiguessin acabats, «fet que va provocat aquesta nova inundació».

Com a solució provisional, Sorea va posar en funcionament una captació alternativa. Però l'aigua del Pou Vell Foixà no era apta per al consum de boca, perquè tenia una concentració de nitrats superior a la permesa. Per això, es va alertar la població perquè no en begués. Durant la incidència, voluntaris de la Creu Roja van repartir ampolles d'aigua als habitants dels quatre municipis. Per la seva banda, Sorea va poder accedir dijous passat al pou que s'havia inundat i ja van aconseguir posar-lo en marxa.

Finalment, ahir, les analítiques van concloure que l'aigua es trobava dins els valors paramètrics de nitrats, terbolesa i microbiologia. I després de rebre el vistiplau de l'autoritat sanitària, Sorea va aixecar la restricció.