El conductor accidentat que va caure per un desnivell de 20 metres aquest dissabte a les Planes d'Hostoles (Garrotxa) i va anar a parar al riu Brugent conduïa sense permís. De fet, els Mossos han constatat que mai n'ha tingut. A més, durant la detenció, que es va produir quan ell mateix va tornar al lloc del sinistre, va agredir dos policies i va rebentar el vidre del cotxe policial. L'home presentava signes evidents d'anar begut i tenia ferides compatibles amb l'accident. La seva acompanyant també va intentar evitar que els Mossos s'emportessin l'home i va acabar arrestada per un delicte d'amenaces i resistència als agents de l'autoritat. Almenys dos dels policies van necessitar assistència mèdica.

Els Bombers van rebre l'avís de l'accident cap a dos quarts de cinc de la tarda i s'informava que un cotxe que circulava per la C-63 havia caigut del pont situat a 20 metres del riu Brugent, a la sortida del poble garrotxí. Fins al lloc s'hi van desplaçar set dotacions de Bombers i l'helicòpter de rescat. En arribar al cotxe -un citroen C4- els serveis d'emergència no hi van trobar ningú, motiu pel qual van activar un dispositiu de recerca.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per intentar esbrinar si hi havia ocupants dins el vehicle i les causes de la caiguda. Poca estona després, els Mossos van localitzar el conductor i la seva parella que s'haurien encarat amb els agents. Van ser detinguts per un presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat i contra la seguretat del trànsit per abandonar el cotxe sinistrat.

D'altra banda, i segons el Servei Català de Trànsit (SCT) la carretera va quedar tallada en els dos sentits de la marxa i no es va donar pas alternatiu fins a les sis de tarda.