El Govern ha creat una comissió que elaborarà un pla de xoc amb mesures per a la reactivació econòmica i la protecció social a Catalunya per tal de fer front a la crisi derivada dels efectes de la covid-19, i que comptarà amb l'ajuda d'analistes i experts aliens a l'executiu català. El Consell Executiu de la Generalitat es va reunir ahir de manera extraordinària per donar llum verda a aquesta comissió, que presidirà Quim Torra i que estarà integrada també pels titulars dels departaments d'Economia, Empresa, Territori i Sostenibilitat, Treball i Agricultura, així com per la consellera portaveu, Meritxell Budó.

Torra creu que la proposta està concebuda com la tercera etapa dels plans d'impuls de la Generalitat per lluitar contra el coronavirus, després de l'atenció a l'emergència sanitària i a les necessitats de liquiditat de les empreses i els treballadors. «Ara és imprescindible quadrar que cap empresa tanqui i que els treballadors reprenguin la seva feina quan s'acabi la pandèmia», va destacar.

L'executiu es vol obrir a escoltar tots els sectors, «tot el talent i tots els partits», en paraules de Torra. En la confecció del pla de xoc hi tindrà un paper rellevant un comitè tècnic, amb la presència dels consellers d'Economia, Pere Aragonès, i Empresa, Carme Chacón, que coordinarà les mesures que prenguin tots els departaments, ha d'establir les noves mesures d'estímul i establirà els criteris que les guiaran. L'anunci d'aquest pla de xoc, que inclourà mesures de caràcter econòmic i socials, arriba després que Torra anunciés la voluntat de reunir tot el talent de Catalunya per reconstruir el país.