El nombre de contagis de coronavirus a les residències geriàtriques gironines va augmentar de forma important durant la darrera setmana. Entre el divendres 24 d'abril i el divendres 1 de maig es van detectar 324 nous casos positius confirmats, el que suposa un augment del 30,17% i situa la xifra total en 1.398. A més, s'havien detectat 882 nous casos sospitosos en aquest centres, un 51,01% més. L'última setmana, doncs, entre positius confirmats i casos sospitosos n'havien sumat 1.206, que suposaven un augment del 43,3%.

La xifra d'afectats a les residències no deixen d'augmentar, però, i les facilitades pel Departament de Salut ahir a la nit apuntaven que ja es comptabilitzaven 1.421 diagnòstics positius en residències d'avis, amb fins a 2.876 casos sospitosos, 111 més que el dia anterior.

De les 623 morts que hi ha hagut a les comarques gironines des de l'inici de la pandèmia, tenint en compte tant els casos positius com els sospitosos, 156 s'han produit en residències d'avis. De fet, dissabte van registrar-se només dues noves defuncions, i ambdues van tenir lloc en aquests centres. Ahir es van registrar 8 noves morts, cap a residències.

La situació als hospitals, en canvi, tendeix a relaxar-se. Ahir va caure, per cinquè dia consecutiu, el nombre de pacients infectats de COVID-19. En total, hi ha 425 persones hospitalitzades, quinze menys que dissabte. Es tracta del nombre d'ingressats més baix als hospitals gironins des del 31 de març, quan que Salut va començar a informar d'aquestes dades. D'aquests, 47 pacients segueixen en estat greu.

A més, el nombre de treballadors de l'àmbit de la salut infectats de COVID-19 també segueix baixant. Ahir quedaven encara 226 sanitaris afectats, 24 menys que el dia anterior. El pic va ser el 9 d'abril, amb 548 afectats.

Per hospitals, els centres gestionats per la Fundació Salut Empordà, a l'Alt Empordà, van registrar un nou cas positiu per coronavirus, de manera que ja han arribat als 300 casos des de l'inici de la pandèmia. A més, van tenir una nova alta hospitalària, que suma un total de 146 acumuldes, i no van lamentar cap nova defunció, de manera que el nombre es manté estable en 24. Pel que fa a professionals sanitaris, s'han produït un total de 95 casos positius, dels quals 88 ja han superat la malaltia i s'han pogut reincorporar.

Al Baix Empordà, l'hospital de Palamós continua tenint 16 pacients ingressats per coronavirus mentre que 6 estan pendents dels resultats. Fins a dia d'avui, hi ha hagut 18 defuncions i 110 altes. Pel que fa al personal mèdic, actualment hi ha 41 treballadors afectats pel coronavirus, vuit menys que el dia anterior. Dos d'ells es troben ingressats. A més, 2 sanitaris estan aïllats a l'espera de resultats. Al centre Palafrugell Gent Gran s'ha donat una nova alta mèdica i hi ha 33 persones afectades.

Finalment, a l'hospital de Blanes, de manera que queden 10 pacients ingressats per coronavirus. El nombre de sanitaris positius dels centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es manté en 19.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus