04 de maig de 2020
04.05.2020
Diari de Girona

Girona podria entrar en fase 1 de desescalada l'11 de maig

La consellera de Salut veu «complicat» que Barcelona i la seva àrea metropolitana puguin fer-ho

04.05.2020 | 12:56
Alba Vergés, en una compareixença

La consellera de Salut, Alba Vergés, creu que la regió de Girona pot entrar en fase 1 de desescalada de la crisi del coronavirus a partir de l'11 de maig.

En canvi, veu "complicat" que la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana entri en la fase 1 del desconfinament aquest dia sobretot per la gran mobilitat de persones que es registra en tota aquesta zona.

Les regions que considera que podran entrar a la fase 1 són a banda de la de Girona, les de Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida i Aran i Pirineu, ha indicat avui dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Ha reiterat que el Ministeri de Sanitat "no posarà pegues, ho van veure bé ahir" a gestionar el desconfinament per regions sanitàries a Catalunya i no per províncies, en la reunió bilateral que va mantenir ahir amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

No obstant, ha reiterat les seves crítiques a què des del Govern central s'anunciïn dates concretes per a la desescalada del confinament perquè el calendari "et deixa presoner" i no té en compte la "frustració" si no es poden complir.

També ha informat, d'altra banda, que el 60% dels llits d'UCI estan encara ocupats per malalts de la Covid-19.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook