La Policia de Blanes va detenir un veí per agredir amb una catana i una barra de ferro un home que li havia demanat un disc volador que havia anat a parar dins el recinte de la caseta on viu en situació d'ocupació. Un policia va poder reduir l'agressor. Els fets van succeir el divendres dia 1 de maig, al barri de la Plantera de Blanes. Es tracta d'un dels barris més poblats de la localitat.

Segons fonts de l'Ajuntament, cap al migdia, un pare i un fill jugaven a llençar-se un disc volador de l'un a l'altre. En una de les tirades, el platet volador va anar a parar dins d'un tancat. Era un recinte tancat per un mur d'entre 2,5 metres i 2 metres segons el lloc. El mur protegeix un solar que havia estat ocupat per una antiga fàbrica càrnia. Al costat del recinte, hi ha un descampat.

Actitud agressiva

El pare va apropar-se al mur i es va adreçar a la persona que viu en una caseta inserida dins del recinte. El pare va demanar a l'home que li tornés el disc volador. L'home de dins va negar que hagués caigut cap cosa a l'interior del recinte i va sortir amb actitud agressiva cap a fora, informen des de l'Ajuntament.

Un cop a l'exterior es va encarar amb el pare mentre sostenia una catana i una barra de ferro amb les mans. L'home de dins va començar a moure les armes davant del pare.

Segons els testimonis, l'home de dins es va mostrar en tot moment amb una actitud amenaçadora. La situació va arribar al màxim quan l'home va intentar colpejar el pare al cap i al coll. El pare es va intentar protegir però no va poder evitar que l'agressor li provoqués una ferida superficial al braç.

Paral·lelament, els veïns que van poder sentir i veure la situació van alertar la Policia Local. Els agents van rebre l'avís a 1/4 de dues de la tarda.

En aquells moments, els agents es preparaven per fer el canvi de torn, cosa que va propiciar que totes les patrulles es dirigissin cap al lloc de l'agressió.

El primer agent a arribar va ser el que portava la grua municipal. L'agent es va trobar tot sol davant de l'agressor armat amb la catana i la barra de ferro. Tot i estar sol, l'agent va poder reduir l'home armat. Després van arribar la resta de policies i van acabar la detenció de l'agressor de la catana i la barra de ferro. Els agents van recollir les dades i evidències necessàries per efectuar les diligències del cas. En total van intervenir vuit agents de la Policia Local de Blanes.

L'alcalde, Àngel Canosa, i el cap de la Policia Local, Joan Garcia, han anunciat que l'agent que va efectuar tot sol la reducció i detenció de l'home rebrà una felicitació honorífica per una actuació en la qual va posar en risc la seva pròpia vida. El detingut, que no té antecedents, va passar a disposició judicial ahir al matí i va quedar en llibertat amb càrrecs.