El director del Centre de Coordinació d'Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, considera correcta la proposta d'una tornada a l'escola amb aules a la meitat de l'aforament i recomana que els nens estiguin vigilats tant a classe com en el temps d'esbarjo, perquè mantinguin la distància social i no es produeixin nous brots de contagi de coronavirus covid-19. «El que ens interessa és garantir que qualsevol grup manté les distàncies adequades, i els alumnes mentre són a classe per descomptat tindran algú que vigili, hem de garantir també que després al pati es manté. Si tot això es pot mantenir, em sembla correcte que es proposin escalades progressives cap a noves fases amb molta prudència i amb les garanties que tenim els mitjans per fer-ho», va subratllar Simón, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus.

Segons informava ahir el diari El País, el Ministeri d'Educació estudia limitar a 15 el nombre d'alumnes per aula el curs vinent i treballa amb les autonomies en un model escolar mixte que combini la docència presencial i en línia. Com que l'administració veu inviable duplicar els grups per motius pressupostaris, obren la porta que l'alumnat vagi a classe per torns i treballi a casa la resta del temps.

Preguntat per la proposta d'una tornada a l'escola amb 15 alumnes per classe de cara a setembre, Fernando Simón va puntualitzar que li sembla «correcta» sempre que aquestes aules estiguin pensades per a almenys el doble d'alumnes. «A mi la proposta em sembla bé sempre que 15 nens estiguin en una classe habitualment pensada per a 30 o 40, si els fiquem en una classe que habitualment és per a 15 no solucionem el problema», va dir.

Segons va precisar, cal evitar que es produeixin situacions en les quals es puguin generar «brots», com la congregació de moltes persones. En el cas dels menors, va indicar que encara que ells solen passar la malaltia amb símptomes «molt lleus», poden ser «els que produeixin la transmissió a les famílies». En aquest sentit, va destacar que el Ministeri d'Educació està fent «un treball excel·lent a l'hora de promoure i proposar les mesures de transició, sent molt prudents».

D'altra banda, sobre l'obertura de les piscines, Simón ha precisat que hauran de valorar-ho «dia a dia» i que «dependrà molt de com evolucioni la situació en cada territori».

Va recordar que solen obrir a mitjan mes de juny i no sap si llavors totes les províncies estaran en la mateixa situació. «A mi m'encantaria que s'obrissin però ens estem enfrontant a un virus que ens ha posat en una situació molt complicada», va concloure.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus