L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va explicar ahir que l'Ajuntament permetrà als establiments del sector de l'hostaleria de la ciutat ampliar l'espai d'ocupació mentre no sigui possible ocupar la totalitat de l'aforament tant a l'interior com a l'exterior dels locals. Amb aquesta acció, el consistori pretén ajudar els establiments a reactivar els seus negocis i a mantenir els llocs de treball, ja que aquest és un dels sectors més afectats per les mesures preventives que s'han aplicat contra el contagi del coronavirus.

Els locals interessats a beneficiar-se d'aquesta opció hauran de fer arribar la seva sol·licitud a l'Ajuntament, que valorarà en cada cas si és possible ampliar l'ocupació de la terrassa i de quina manera s'ha d'aplicar. El permís s'atendrà en funció del compliment de les mesures de seguretat establertes a conseqüència de la crisi sanitària, així com segons la normativa municipal vigent. Es prestarà atenció que l'ampliació de la terrassa preservi l'espai necessari per a vianants, i sense perjudici de les indicacions i instruccions que es puguin dictar des de l'administració.

L'alcaldessa va posar un exemple concret que es podria estudiar. Seria en el cas d'un establiment que tingui la carretera al costat de la terrassa. S'estudiarà si és compatible posar taules i cadires també a la calçada amb seguretat per als clients i sense perjudicar el trànsit de vehicles.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus