06 de maig de 2020
06.05.2020
Diari de Girona

Què podràs fer durant la Fase 1 de la desescalada?

S'obriran les terrasses i es permetran les reunions amb amics, encara que limitacions

06.05.2020 | 09:54
Què podràs fer durant la Fase 1 de la desescalada?

Quan la demarcació de Girona passi a la Fase I, de moment es descarta que sigui a partir el dilluns dia 11, s'ampliaran les activitats que es poden realitzar malgrat seguir en estat d'alarma. A les sortides al carrer de nens, adults i gent gran i l'obertura d'alguns petits comerços, hi haurà nous permisos:

Quan podré quedar amb amics i amigues?

Estaran permeses les reunions de fins a 10 persones dins i fora de casa, mantenint la distància de seguretat de dos metres i respectant les normes d'higiene relativa a rentat de mans i "etiqueta respiratòria".

Puc portar al cotxe a més ocupants?

Més d'un passatger podrà anar amb el conductor. És un dels canvis substancials de la Fase I ja que per cotxe podran anar fins a 9 places ocupades sempre que pertanyin a la mateixa adreça.

Quan obriran les terrasses dels bars i restaurants?

Les terrasses en Fase I s'obriran fins al 50% de la seva capacitat. Hi haurà d'haver una distància mínima de dos metres entre les taules i els grups de clients tindran un màxim de deu persones. A més, caldrà desinfectar les taules entre un client i un altre i no es podran utilitzar cartes d'ús comú ni tovallons.

Quan obriran les botigues de roba? I la resta?

L'obertura de botigues de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia es podrà dur a terme a partir de dilluns si s'ascendeix de fase. L'aforament màxim per als comerços serà del 30%, caldrà mantenir una distància de seguretat mínima de dos metres i s'haurà d'establir un horari d'atenció preferent a grans. Haurà de procedir-se a la desinfecció de el local dues vegades a el dia.

Podran assistir familiars als enterraments i vetlles?

Les vetlles seguiran sent per a un nombre limitat de familiars en instal·lacions públiques o privades: quinze persones a l'aire lliure o deu en espais tancats. La comitiva per a l'enterrament o el comiat per a la cremació de la víctima es restringeix a un màxim de quinze persones i, si escau, es podrà sumar el ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat del difunt.

Quan tornaran els mercats i mercats ambulants als carrers?

Es podran instal·lar a l'aire lliure a la via pública, amb condicions de distanciament entre llocs i delimitació del mercat ambulant pel correcte control de l'aforament per les forces de seguretat. Limitació inicial a el 25% dels llocs habituals i afluència màxima de la tercera part de l'aforament.

Quan es celebraran les misses a les esglésies?

Els llocs de culte obriran, encara que només es permetrà l'entrada fins a un terç de la seva capacitat.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook