Tres morts més al sociosanitari de Palafrugell eleven fins a 30 el total de defuncions per coronavirus al centre. Les dades també permeten veure com hi ha residents que superen la pandèmia. Des del dijous s'han donat cinc altes més, cosa que situa el total en dinou. Tot i que al sociosanitari ningú està pendent de rebre els resultats de la prova, sí que al Palamós Gent Gran hi ha cinc residents que l'esperen per veure si s'han infectat. D'altra banda, dilluns el sociosanitari de Lloret de Mar va registrar dues morts més i el total ja s'eleva a cinc.

D'altra banda, ahir es va viure un nou repunt de persones ingressades en hospitals de les comarques gironines per coronavirus. L'increment en 31 pacients hospitalitzats trenca la tendència a la baixa dels darrers set dies. Segons les dades de Salut, als hospitals de la demarcació hi ha ingressats 442 pacients per COVID-19, dilluns n'eren 411. El darrer increment d'hospitalitzacions va ser el 27 d'abril, quan es va passar de 531 a 540. La Regió Sanitària de Girona es manté, però, per sota dels 500 hospitalitzats des del 29 d'abril. Les xifres del Departament consoliden la tendència a la baixa en el nombre de pacients en estat greu per sisè dia seguit. Ahir n'hi havia 40, quatre menys que dilluns.

Segons dades de dilluns a la nit, van morir 32 persones més, que eleven el total a 655. Pel que fa al nombre de casos nous se'n van registrar 81 més i es va assolir un total de 5.517 contagiats.

Tenint en compte els hospitals comarcals, a Olot hi ha dotze pacients ingressats i es va donar l'alta a un total de set. Es mantenen vuit professionals positius que estan seguint el protocol.

La Fundació Salut Empordà va registrar tres nous casos ahir i cinc noves altes. Ja n'acumulen 151.

L'hospital de Palamós compta amb 25 pacients ingressats, dels quals deu estan pendents de resultats. D'altra banda, el servei de Farmàcia de l'hospital de Palamós ha fet canvis en el sistema arran de la crisi sanitària per la COVID-19. Així, s'ha potenciat que aquells medicaments que abans s'havien de recollir a l'hospital, ara es puguin anar a buscar als diferents CAPs i ambulatoris

Quant a l'hospital de Blanes, ahir no es va registrar cap nou cas, ni cap defunció ni cap alta. Hi ha deu pacients ingressats.

Finalment, a l'hospital de Campdevànol hi ha tres persones ingressades i sis professionals positius. Des de l'inici de la crisi s'han diagnosticat 115 positius i s'han donat d'alta hospitalària un total de 62 pacients.

Com a dada a tenir en compte, després de deu dies sense positius, l'hospital de Puigcerdà descarta quatre pacients sospitosos i, d'aquesta manera, redueix a zero els casos pendents de diagnòstic per a COVID-19.

Tancament de llits d'UCI

L'hospital Trueta de Girona tanca més de la meitat dels llits d'UCI habilitats durant la pandèmia. La capacitat màxima a la qual s'ha arribat a la Regió Sanitària de Girona ha estat de 101 llits -77 al Trueta, 15 al Santa Caterina i 9 a la Clínica Girona). De llits COVID-19 ara mateix al Trueta n'hi ha dotze a l'UCI 1, set a l'UCI 4 i deu a la novena planta. Ahir es va tancar l'UCI 2, que era provisional, on mantindran quatre llits de contingència. Ahir a la tarda hi havia 25 pacients crítics ingressats.

En paral·lel, s'anirà recuperant l'activitat quirúrgica que s'havia ajornat. Actualment compten amb quatre quiròfans i la intenció és recuperar-ne un més cada setmana.