El propietari del vehicle que el dissabte, dia 2 de maig, va aparèixer estimbat en un barranc de més de 20 metres fins a la llera del riu Brugent al seu pas per les Planes d'Hostoles manté que ell no té res a veure amb la precipitació del cotxe. Considera que si s'hagués estimbat amb el cotxe, s'hauria fet mal. Apunta que encara es pot veure com el volant toca el seient del conductor.

També ha anunciat que és «impossible» afirmar que anés begut perquè no la policia no li va fer la prova d'alcoholèmia. Segons ell, tampoc li van fer la prova a l'Hospital d'Olot, on el van portar després de ser detingut. Ha explicat que a la revisió que li van fer a l'Hospital no li van trobar cap ferida.

Ha explicat que el dissabte dels fets anava amb la seva dona en el cotxe i es van aturar prop d'una factoria càrnia prop de la gorga de can Margarida. Va ser quan la seva dona li va demanar «perquè no vas a buscar tabac». Segons ell, la dona pateix una malaltia greu i no es trobava gaire bé, per la qual cosa va decidir arriscar-se i anar a buscar tàbac a la benzinera de l'entrada d'Amer.

Amb el tabac, va tornar al descampat de la fàbrica on van fumar un cigar. Després van sortir a donar una volta pel gorg de Santa Margarida sense adonar-se que havien deixat les claus posades al contacte del cotxe. Varen donar tota la volta per darrera del gorg de Santa Margarida quan, segons explica, va veure molta gent. Mentre s'acostaven a la gent per veure què passava, una coneguda els va dir que el seu cotxe, un Citroen C-4, estava enfonsat dins l'aigua del riu Brugent sota d'un barranc de 20 metres.

Va ser quan, segons relata, es va posar a córrer fins arribar a la vista del cotxe. Quan el van identificar com a propitari del cotxe, els Mossos d'EsquadraA més, estava immers en un estat d'alteració nerviosa pel fet que es tracta d'un vehicle nou que està pagant a terminis. Va ser quan, segons ell, el van acusar d'haver estimbat el cotxe i haver anat a casa seva a canviar la roba molla per roba seca. Ell va defensar que és impossible que hagués anat a casa seva a canviar-se de roba perquè està molt lluny d'on van tenir lloc els fets. De tota manera, el van fer entrar dins un vehicle policial. Mentrestant, la seva dona també es va alterar i es va discutir amb els agents cosa que ell va veure des de dins del cotxe.

Segons explica, va veure com posaven les manilles a la dona estirada a terra i va començar a colpejar els vidres del cotxe policial amb el cap i l'avantbraç. «Els volia avisar que està en tractament de quimio i si li feien mal, es podia morir», explica. Llavors el van dur a la prefectura dels Mossos d'Esquadra d'Olot i pel camí es va autolesionar.

Va anar a parar a l'Hospital d'Olot, on li van dir que no s'havia fet res. Més tard va declarar per videoconferència amb el jutge que el va deixar en llibertat amb càrrecs. Segons ell, l'acusen de conduir ebri, de conduir el cotxe sense carnet, de trencar els vidres d'un cotxe de la policia i d'amenaces a la policia.