David Chergui, l'home que aquesta tarda ha apunyalat el seu pare, de 75 anys al seu domicili d'Olot, ja va ser condemnat fa uns anys per disparar un arpó de pesca al seu progenitor. Aquells fets es remunten al març de 2011, quan l'agressor i el seu pare es van discutir per 20 euros. La discussió verbal va anar pujant de to fins que Chergui va anar a buscar un fusell de pesca submarina que guardava al seu dormitori i va disparar contra el seu pare.

L'Audiència de Girona el va acabar condemnant a tres anys de presó per un delicte d'agressions amb diferents agreujants, descartant un delicte de temptativa d'homicidi que hauria comportat una pena superior.

L'historial d'agressions violentes de Chergui no acaba aquí, ja que també havia estat condemnat anteriorment agredir una parella a cops de martell. Aquest cas es fermunta a finals de desembre del 2008. Chergui havia discutit amb la parella a l'interior d'un bar. Quan l'encarregat el va fer fora, Chergui va anar fins al seu cotxe, va agafar el martell i altres objectes metàl·lics, va tornar al bar i va esperar que els altres sortissin.

A ell, li va llançar el martell a la cara. I a ella, la va colpejar amb els objectes metàl·lics. Aleshores, David Chergui va ser condemnat a 2 anys de presó per dos delictes de lesions.

La defensa va demanar la suspensió de la pena i, com que no tenia antecedents, se li va concedir el 23 de febrer del 2011. Una setmana més tard, però, Chergui disparava l'arpó de pesca submarina contra el seu pare.