La preinscripció escolar el proper dimecres 13 de maig i no el dia 11, com inicialment havia anunciat el Departament d'Educació.

La conselleria va informar ahir de la nova data, després que dimarts passat el departament que dirigeix Josep Bargalló comuniqués a les direccions dels centres educatius que la preinscripció començaria l'11 de maig.

El període d'inscripció per als ensenyaments obligatoris s'estableix entre el 13 i el 22 de maig i, a causa de les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial, però només amb cita prèvia, entre els dies 19 i 22 de maig.

Per als estudis postobligatoris, la preinscripció serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d'FP i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny per als cicles de grau superior d'FP i d'arts plàstiques i disseny.

Per poder dur a terme la preinscripció, Educació va sol·licitar al Govern espanyol que aixequés en aquest cas concret la suspensió per dur a terme tràmits administratius, i fonts de la conselleria han afirmat que en les dates proposades ja es podrà tramitar.

Pel que fa a la ciutat de Girona, l'Ajuntament va fer ahir una roda de premsa virtual per explicar com serà el procés de preinscripció, que serà de forma telemàtica. «L'objectiu de l'Ajuntament durant aquest procés serà treballar conjuntament amb els equips directius perquè cap família es quedi sense poder fer la prescripció. Acompanyarem les famílies i no tolerarem que cap nen de la nostra ciutat per problemes de la situació actual es quedi sense anar a l'escola», va afirmar la regidora Eva Palau.

Pel que fa a la matrícula, es preveu obrir el període durant el mes de juny i la documentació per fer la inscripció es podrà enviar per correu electrònic als centres educatius. Els certificats d'empadronament o de convivència, per quan es doni la circumstància que l'adreça de la sol·licitud i la del DNI no correspongui, no serà necessària, ja que es farà la consulta internament entre les dues administracions. Durant aquests dies, es reforçarà la difusió i comunicació de l'oferta dels centres educatius a través del web.

Pel que fa a les mesures, la regidora d'Educació va anunciar que les escoles podran destinar els diners no gastats fins ara de la convocatòria Igualtat d'Oportunitats a la compra de material didàctic, ordinadors i tauletes. Aquesta convocatòria té per objectiu atendre necessitats de material escolar, cost de colònies i sortides per facilitar la participació de tot el seu alumnat.

Mesures implantades a Girona

La regidora d'Educació també va fer balanç de totes aquelles mesures que s'han implementat durant l'estat d'alarma. Unes accions que s'han desenvolupat en coordinació constant amb els equips directius dels centres i també amb les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) i les Associacions de Pares i Mares (AMPA). S'han distribuït targetes moneder a 2.588 alumnes i material fungible, ordinadors i dossiers per alumnes de 35 centres educatius de la ciutat. Concretament, es van repartir 819 dossiers (793, a infantil i primària i 26 a secundària), 585 lots de material fungible a infantil i primària i 161 ordinadors cedits pels centres (45 infantil i 116 a secundària), 40 tauletes amb connectivitat gratuïta comprades per l'Ajuntament i 5 ordinadors portàtils cedits pel Servei Municipal de Biblioteques. El valor aproximat de la compra d'aquest material ha estat de 7.000 euros. Està prevista una nova tramesa de material el 12 de maig i el 18 de maig.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus