Un terratrèmol de magnitud 3,9 a la Selva s'ha fet sentir a la província de Barcelona i la de Girona.

L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) col·loca l'epicentre a Riudarenes i ha tingut lloc quan passaven dos minuts de tres quarts de tres de la tarda. L'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya rebaixa la magnitud a 3,6 i assegura que no ha causat danys.

Nombrosos usuaris a les xarxes socials expliquen que l'han notat.

Aquest tipus de magnitud ja és apercebible per la gent.

A la comarca de la Selva és habitual que hi hagi moviments sísmics però aquest ha estat d'una magnitud que ha pogut apreciar molta gent de la zona i de la comarca del Gironès i fins i to,t a la del Maresme.

Aquesta és la zona d'influència del terratrèmol, segones informa l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya:

Aquestes són algunes de les reaccions a Twitter de la gent arran del moviment de terres:

"Ha estat com un tro molt fort"

El terratrèmol d'aquest divendres a la tarda a a la comarca de la Selva s'ha viscut de forma desigual en el municipi que s'ha convertit en l'epicentre del sisme: Riudarenes. Mentre uns veïns asseguren haver-lo sentit, d'altres afirmen no haver notat "res".

Un d'ells ha explicat que estava acabant de dinar i de cop ha sentit un "un espetec" que ha anat acompanyat d'un moment de tremolor. "Ha estat com un tro molt fort", ha detallat.

Una altra veïna del municipi, la Iulia, ha detallat que eren pels volts de les tres quan ha notat una "tremolor" a tota la casa.

L'alcalde de Riudarenes, Josep Solé, ha remarcat que no s'han produït danys materials ni personals, però sí que ha generat l'"ensurt" d'una part de la població.