L'hospital Josep Truetadesprés que des del 28 de març es derivés tota l'activitat a l'hospital de Santa Caterina de Salt. Durant un mes i mig, el centre saltenc s'ha encarregat de tota l'atenció als infants del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva interior, a banda de tots els casos que redirigien els hospitals comarcals gironins.

Fins ara, les plantes d'hospitalització per a nens del Trueta s'havien convertit en UCI provisionals per a atendre casos greus de covid-19. Ara, una vegada reduïda la pressió sanitària, es preveu recuperar la normalitat. Els infants que ja estiguin hospitalitzats, seguiran al Santa Caterina fins rebre l'alta.

L'atenció pediàtrica tornarà de l'Hospital Trueta de Girona tornarà a entrar en funcionament a partir del dilluns a les vuit del matí. Fa pràcticament un mes i mig, el 28 de març, es va derivar el servei d'urgències i tot tipus d'atenció tret de neonatologia a l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès). Per altra banda, la zona d'urgències i les plantes destinades a infants (2,5 i 6) es van reconvertir en UCI provisionals per atendre els pacients greus de coronavirus.

D'aquesta manera, el centre saltenc s'ha encarregat de l'atenció de tota la població infantil del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva interior, a banda de tots els pacients que redirigien els hospitals comarcals gironins.

Ara, amb la reducció de pacients crítics per coronavirus i l'entrada en funcionament de la nova UCI a la planta 9ab ha permès alliberar les zones pediàtriques del Trueta. Durant aquesta setmana s'han estat reorganitzant els espais i netejant les instal·lacions per tal de tenir-ho tot a punt per aquest dilluns al matí.

La majoria de professionals de l'equip de pediatria han estat treballant al Santa Caterina durant tot aquest temps, per seguir atenent els pacients que entraven. Els infants que segueixen hospitalitzats al Santa Caterina es mantindran al centre saltenc fins que rebin l'alta.

Per altra banda, quatre pediatres que porten l'UCI infantil al Trueta es van incorporar a l'equip que donava suport als metges dedicats a l'atenció de casos de coronavirus.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus