L'Ajuntament de Camprodon en el seu últim ple va aprovar per unanimitat reclamar que els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica del Ripollès no vagin a fer serveis a la Garrotxa.

L'alcalde Camprodon, Xavier Guitart, va explicar que l'origen de la moció està en l'operació Toga de l'any passat. Segons ell, els Mossos del Ripollès van haver de vigilar les portes del Jutjat de Ripoll, perquè els Comitès de Defensa de la República no anessin a fer-hi actes de protesta.

La situació va deixar el Ripollès mancat de vigilància perquè no tenen la dotació d'agents que voldrien. Davant de la situació, els alcaldes del Ripollès es van mobilitzar i van demanar que els mossos deixessin estar les portes dels jutjats i tornessin als carrers.

A finals de l'any passat, Interior va decidir que la vigilància durant les 24 hores dels Jutjats de Ripoll no calia i els mossos, fos per la pressió dels alcaldes o fos perquè ja no eren necessaris, van deixar els jutjats de Ripoll.

Poc més tard, els alcaldes van saber que durant mitja jornada feien vigilància als Jutjats d'Olot. El fet va fer que diferents municipis dels Ripollès decidissin presentar mocions.

Ara, ja no hi ha vigilància les 24 hores a Olot, però l'Ajuntament de Camprodon va decidir aprovar la moció perquè no volen que es torni a repetir la situació. Guitart va reiterar que hi ha molts pocs agents al Ripollès i no poden marxar d'on fan falta.