09 de maig de 2020
09.05.2020
Diari de Girona

L'OMS admet «canvis importants» en l'estil de vida sense vacuna

Mentre duri la investigació, la societat haurà d'abandonar costums com l'encaixada de mans

08.05.2020 | 23:43
L'OMS admet «canvis importants» en l'estil de vida sense vacuna

La societat haurà d'acostumar-se a molts canvis a causa de la pandèmia de covid-19, almenys mentre no es trobi una vacuna, va subratllar ahir un alt responsable de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en reflexionar sobre si pràctiques socials com donar-se la mà o fer petons de salutació hauran d'abandonar-se.

«La sortida ha de fer-se amb molta prudència i això pot comportar canvis importants en les nostres vides fins que aconseguim una vacuna i un tractament efectius», va assenyalar en roda de premsa el director executiu de l'OMS per a Emergències Humanitàries, Mike Ryan.

L'expert irlandès va reconèixer que molts poden actualment trobar a faltar gestos com donar-se la mà o abraçar-se, però «cal continuar sent cautelosos» coneixent el potencial de contagi del virus.

Ryan va indicar també que a curt termini «el futbol i altres esports podrien tornar però amb l'espectador havent de quedar-se a casa durant un temps», ja que en aquests i altres esdeveniments multitudinaris, com els concerts, cal continuar sent prudents i avaluar possibles riscos.

«No tot és de color negre, hi ha conseqüències positives, per exemple per al medi ambient», va afegir, i va posar en valor la tecnologia, que facilita la comunicació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook