La societat haurà d'acostumar-se a molts canvis a causa de la pandèmia de covid-19, almenys mentre no es trobi una vacuna, va subratllar ahir un alt responsable de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en reflexionar sobre si pràctiques socials com donar-se la mà o fer petons de salutació hauran d'abandonar-se.

«La sortida ha de fer-se amb molta prudència i això pot comportar canvis importants en les nostres vides fins que aconseguim una vacuna i un tractament efectius», va assenyalar en roda de premsa el director executiu de l'OMS per a Emergències Humanitàries, Mike Ryan.

L'expert irlandès va reconèixer que molts poden actualment trobar a faltar gestos com donar-se la mà o abraçar-se, però «cal continuar sent cautelosos» coneixent el potencial de contagi del virus.

Ryan va indicar també que a curt termini «el futbol i altres esports podrien tornar però amb l'espectador havent de quedar-se a casa durant un temps», ja que en aquests i altres esdeveniments multitudinaris, com els concerts, cal continuar sent prudents i avaluar possibles riscos.

«No tot és de color negre, hi ha conseqüències positives, per exemple per al medi ambient», va afegir, i va posar en valor la tecnologia, que facilita la comunicació.