En la mateixa línia que el Consell General de Procuradors i del Consell de Col·legis de Catalunya, el Col·legi de Procuradors de Girona es mostra en contra d'habilitar el mes d'agost, una mesura que figura al Reial Decret Llei 16/2020 de 28 d'abril, de mesures processals i organitzatives per fer front a la COVID-19 en l'àmbit de l'administració de Justícia.

La degana del col·legi, Eva García Fernández, considera «inadequat i inoperant» declarar l'habilitat dels dies 11 a 31 d'agost: «És una mesura imposada sense consens amb els operadors jurídics, de cara a l'opinió pública, que a efectes pràctics està mancada de tota efectivitat i amaga un munt de despropòsits», diu García Fernández, qui recorda que «portem 55 dies d'aturada de l'administració de justícia, salvant els serveis essencials, que representen un 5 per cent de l'activitat ordinària, en una administració funcionant amb un 10 cent dels seus funcionaris».

«Jo entenc que, en aquest escenari i amb un pla de recuperació, distorsiona fer vacances a l'agost. Però aleshores siguem solidaris i anem tots a una. No imposin habilitar excepcionalment de l'11 al 31 d'agost, que implica deixar sense vacances a tots els procuradors i advocats mentre es manté salvar el repartiment racional de vacances de jutges i funcionaris», apunta la degana dels procuradors.