Els malalts que es troben en estat greu per coronavirus a les comarques de Girona ha caigut als nivells de fa un mes i mig. En concret, a la demarcació hi ha 26 persones a les UCI afectades per la malaltia, una xifra que no es veia des del passat 22 de març. Aquest divendres la xifra era de 31 persones en estat greu, per tant aquest és el quart dia consecutiu que cau el nombre de pacients ingressats a la UCI. El nombre de professionals contagiats per la SARS-CoV-2 també torna a baixar i ara són 111 els treballadors sanitaris que tenen la covid-19. Pel què fa al total d'hospitalitzats el nombre no ha variat respecte ahir i continuen sent 318, per tant es trenca una dinàmica de tres dies consecutius caient.

El nombre de pacients ingressats en estat greu continua disminuint, amb cap increment des de fa deu dies (el 29 d'abril). La regió sanitària es va situar ahir, per primera vegada des del 22 de març, per sota dels 30. Aleshores, hi havia 26 malalts en estat greu, la mateixa xifra que hi ha actualment.

Després de set dies consecutius de descens en el nombre de persones ingressades per coronavirus per la pandèmia, dimarts hi va haver un repunt d'hospitalitzacions. Segons les dades de Salut, d'un dia per l'altre, als hospitals de la demarcació van passar de 411 pacients ingressats per la covid-19 a 442, 31 més.

Les mateixes dades indiquen, però, que seria un repunt puntual. De dimarts a dimecres hi va tornar a haver un descens, que s'ha mantingut fins a aquest divendres, amb una reducció diària del nombre de persones ingressades per coronavirus.

Dimarts la demarcació es va situar per primer cop per sota dels 400 ingressos (dels 442 de dimarts als 391 de dimecres). La tendència va continuar dijous (de 391 a 366 pacients ingressats, 25 menys) i s'ha mantingut aquest divendres, passant dels 366 hospitalitzats a 318, 48 menys. Avui, però, la tendència s'ha trencat si bé és cert que tampoc ha pujat el nombre de persones que han d'ingressar per culpa de la malaltia.

El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

També per desè dia seguit, hi ha menys professionals sanitaris afectats per la pandèmia. Actualment en són 111, catorze menys que ahir quan n'eren 125. El darrer repunt registrat va ser el 29 d'abril, quan hi havia 283 sanitaris contagiats. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Salut informarà sobre els casos de contagis nous, defuncions i les altes a la demarcació amb el còmput de tota Catalunya del final del dia.