L'oposició de Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà) ha denunciat que l'equip de govern de Junts per Camallera, Saus i Llampaies censura «sense criteri» missatges que els són favorables i que escriuen alguns veïns al perfil que l'Ajuntament té a Facebook. L'equip de govern defensa la "neutralitat" del Facebook municipal.

La polèmica es va destapar quan el govern municipal va fer una publicació a la xarxa social on agraïa la col·laboració de les persones implicades en una recollida d'aliments solidària per la crisi del coronavirus. Aleshores, una veïna va destacar que havia estat una proposta del partit de l'oposició (ARSCLL), que compta amb tres regidors. Aquest comentari va ser suprimit per l'administrador del compte de Facebook de l'ajuntament. També es van esborrar les publicaions de la resta de veïns que recriminaven a l'ajuntament l'actitud, i que l'acusaven de censurar sense motiu.

Gironès defensa la neutralitat del Facebook municipal

L'alcalde, Esteve Gironès (JxCat), nega que haver esborrat els comentaris crítics sigui un acte de censura. "El perfil de Facebook de l'Ajuntament es va crear per a informar de les activitats i gestions municipals. Des del primer moment va quedar clar que no era un lloc per a fer política, perquè cada partit ja disposa dels seus propis canals per a fer-ne. El cometari esmentat va sorgir d'una persona que formava part de la candidatura de l'Assemblea Repubicana a les passades municipals i, d'acord amb les normes d'ús del Facebook de l'Ajuntament es va treure perquè promocionava un partit polític", afirma.