10 de maig de 2020
10.05.2020
Diari de Girona

El PSC de Girona denuncia que Junts va voler governar en minoria i fora de la llei

Adverteixen que l'Ajuntament de Girona pateix el risc que algunes decisions puguin ser nul·les

09.05.2020 | 22:23
Sílvia Paneque (PSC).

El PSC de Girona s'ha afegit a la denúncia de l'interventor de l'Ajuntament de Girona, Carles Merino, referent a la validesa del traspàs de competències del ple a la junta de govern feta el 9 de juliol de l'any passat i que va regir fins al 10 de febrer del 2020.

Durant vuit mesos, l'equip de govern de JuntsxCat va aprovar per Junta de Govern i sense el vistiplau del ple temes com el cartipàs municipal o la pròrroga del servei de neteja viària i de recollida d'escombraries a l'empresa mixta Girona+Neta per 14 milions.

Ara, el PSC de Girona ha publicat una nota, en la qual considera un «escàndol» i un «gravíssim error» que el govern disposés des de fa mesos informes on es manifesten dubtes seriosos sobre la legalitat de l'acord de Cartipàs a l'Ajuntament de Girona i no hi posés solució fins fa poc.

Demanen que el govern de JuntsxCat assumeixi aquest error, i sigui capaç de fer autocrítica i rectificar. Afirmen que JuntsxCat va cedir les competències del ple a la Junta de Govern sense tenir en compte que la Llei catalana estableix amb claredat que això l'Ajuntament de Girona ho pot fer únicament si compta amb majoria absoluta. Junts x Cat, però, les va transferir amb majoria simple i sense tenir els 14 vots necessaris per fer-ho. Adverteixen que algune de les decisions preses en minoria a la Junta de Govern poden ser nul·les, cosa que perjudicaria l'Ajuntament.

Recorden que el 14 de gener del 2020, el PSC, va ser l'únic partit que va advertir sobre l'error i va demanar tornar les competències al Ple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook