11 de maig de 2020
11.05.2020
Diari de Girona

La Selva aprova la suspensió del transport de viatgers a demanda

La CUP demana saber si la suspensió és per falta d'un servei de transport públic «com cal»

10.05.2020 | 23:23
La Selva aprova la suspensió del transport de viatgers a demanda

El Consell Comarcal de la Selva, en el seu últim ple, va aprovar la suspensió del transport de viatgers a demanda telefònica per a l'any 2020. L'acord va tirar endavant amb els vots a favor de JxCat, ERC, Independents per la Selva i Ciutadans. La CUP i en Comú Guanyem es van abstenir.

El president del Consell, Salvador Balliu (JxCat), va precisar que, tot i la suspensió, la Generalitat continuarà fent el servei. Balliu va plantejar que es tracta d'una situació provisional, a l'espera d'un estudi de mobilitat que redacta la Generalitat.

«La Generalitats ens donava uns 80.000 euros perquè donéssim aquest servei i nosaltres els vàrem dir que el transpor de viatgers a la demanda telefònica no funciona», va precisar. Abans, havia explicat que l'autobús del servei sol anar buit i, consegüenment, va opinar que l'obligació és oferir un servei més eficaç.

Balliu va explicar que el Consell Comarcal de la Selva va deixar de fer el servei a partir del 24 de desembre del 2019. En el debat, la consellera de la CUP Ivet Casadevall va assenyalar: «Nosaltres ens preguntem si cal suspendre el servei que es dona per la mancança d'un transpor públic com cal».

Casadevall va avisar que la CUP restarà a l'espera de veure l'estudi de mobilitat en fase de redacció i es va reiterar en la necessitat d'un transport públic millor que l'actual.

Abans, la regidora d'en Comú Guanyem, Cristina Simó, havia demanat pel transport públic de viatgers de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit