12 de maig de 2020
12.05.2020
Diari de Girona

La Creu Roja atén 29.845 gironins vulnerables durant el confinament

El pla extraordinari activat per l'organització humanitària ha distribuït 44.625 quilos d'aliments a les comarques de Girona en menys de dos mesos · El programa ha ajudat a cobrir les despeses bàsiques i ha facilitat béns de primera necessitat

11.05.2020 | 23:37
Voluntària de la Creu Roja fent una compra a Palamós

La Creu Roja ha atès 29.845 gironins vulnerables a través del pla que va posar en marxa davant l'emergència de la covid-19, un projecte que ja ha anunciat que allargarà fins a finals d'any tot pensant en «el previsible increment de la situació de precarietat» i en el procés de recuperació socioeconòmica que caldrà afrontar els pròxims mesos.

Quan encara no s'han complert dos mesos de l'inici del pla Creu Roja Respon –tal com l'han anomenat–, l'entitat ja ha realitzat 33.415 intervencions adreçades a més de 29.840 ciutadans, i les seves dinou assemblees locals i comarcals han mobilitzat 457 persones voluntàries, entre les quals hi ha 229 incorporacions noves –és a dir, que gairebé ha doblat la xifra prèvia a l'inici de la crisi sanitària.

Distribució de mascaretes

Dintre del programa, l'organització també ha distribuït 1.526 mascaretes protectores de la Covid-19 a les estacions de tren i d'autobús de Blanes, Figueres, Olot, Palamós, Palafrugell i Ripoll; ha donat suport logístic als albergs de Girona, Figueres i Lloret de Mar; ha posat a disposició del Departament de Salut de la Generalitat catorze ambulàncies i ha activat el mateix nombre de vehicles per repartir ajuda bàsica i trenta voluntaris de les Unitats d'Emergència Social (UES).

En l'àmbit de la salut, un equip format per quaranta persones ha efectuat 9.495 trucades de seguiment a col·lectius de risc. A més, s'han fet 65 entregues de medicaments a 45 persones que no podien anar a buscar-los, una iniciativa que s'ha realitzat en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de Girona.

Al mateix temps, s'han dut a terme 6.317 lliuraments de béns de primera necessitat a 4.825 persones, que n'inclouen 2.975 de menjar i 400 de paquets de roba, productes bàsics d'higiene bàsics, de neteja de la llar i farmàcia.

Aquest programa extraordinari de la Creu Roja també ha distribuït 44.625 quilos d'aliments a les comarques de Girona, ja sigui a casa de les persones en risc, als magatzems de distribució o a través de 1.541 targetes de prepagament.

Així com ha facilitat 174 aportacions econòmiques a 168 gironins per tal d'ajudar-los a cobrir les despeses corresponents a serveis bàsics com ara l'aigua, la llum o el gas i el lloguer. Alhora, l'entitat humanitària ha assistit 12.398 persones en 12.876 tràmits bancaris diferents.

L'actuació de la Creu Roja també té en compte l'educació i ha adaptat el seu programa d'Èxit Escolar al món virtual, de manera que dotze infants en situació de vulnerabilitat han pogut continuar rebent suport educatiu en línia.

A més, 538 persones han accedit cursos formatius a través del seu web en matèries com la covid-19, el suport emocional o els primers auxilis.

Finalment, la Creu Roja de Girona ha ajudat vint-i-tres persones a trobar feina donant resposta a cinquanta ofertes de treball de vuit empreses col·laboradores; així com i ha orientat trenta-sis gironins més de forma virtual a través de quaranta activitats.

A part de tota la feina feta fins ara, l'organització humanitària preveu que, una vegada s'hagi estabilitzat l'emergència sanitària, caldrà afrontar «les necessitats econòmiques i socials derivades», sobretot pel que fa a les persones que es troben en una situació més desfavorida. Per aquest motiu, la Creu Roja allargarà el seu pla fins a l'acabament de l'any, de manera que durarà set mesos i durant aquest període calcula que s'atendran més de 2,4 milions de persones vulnerables a tot l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook