El ple de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció que demana agilitzar els tràmits per tal que els propietaris de finques que han estat ocupades puguin recuperar-les més ràpidament. La moció l'ha proposat l'equip de govern format per ERC i UPM.

La regidora d'Acció Social, Anna Bonada, ha detallat que al municipi «no hi ha gaires casos» però que sovint aquestes ocupacions van acompanyades de molèsties veïnals. Per això, en la moció el govern local també s'ofereix a presentar-se com a acusació popular en tots els casos d'ocupacions en què hi hagi problemes de convivència i seguretat.

La regidora ha reconegut que a vegades les ocupacions es fan per la necessitat d'un habitatge, però no deixaran ningú al carrer.

La petició s'ha aprovat i ha comptat amb el suport de pràcticament tots els grups (JxCat, l'Est-Te i Cs), mentre que la CUP hi ha votat en contra i Compromís amb Torroella i l'Estartit (CambTE) s'ha abstingut.

Bonada ha detallat que cal canviar la normativa per donar més marge de maniobra als jutges. Bonada creu que ara és el moment de modificar la llei abans que la situació «sigui més greu els propers anys». La regidora també ha lamentat que els ajuntaments no tinguin prou eines per actuar en aquests casos, però sí que «pateixen molt directament la problemàtica que se'n deriva». Bonada ha apuntat que aquestes ocupacions delinqüencials acaben general molèsties als veïns i conflictes de seguretat.