El Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot ha decretat l'ingrés a presó provisional de David Ch., el veí de la capital de la Garrotxa detingut el passat divendres per agents dels Mossos d'Esquadra per apunyalar presumptament el seu pare al coll en diverses ocasions durant una discussió. La causa contra l'agressor, que ja ha protagonitzat diversos atacs violents i té diverses condemnes, està oberta per homicidi en grau de temptativa.

Aquesta no era la primera vegada que David Ch. atacava el seu pare, després que, el febrer de l'any 2012, l'Audiència de Girona el condemnés a tres anys de presó per disparar-li amb un fusell de pesca submarina després d'una discussió. El fiscal havia sol·licitat nou anys i onze mesos de presó, però se li va rebaixar la pena en més de dos terços en entendre que l'acció era un delicte de lesions i no una temptativa d'homicidi.

Segons la sentència, no hi havia intenció de matar, ja que la víctima només va necessitar un punt de sutura i, a més, el pare va retirar la denúncia contra el seu fill, que acumulava una altra condemna per una agressió a cops de martell el 2008 a una parella lituana en un bar d'Olot.

En aquell cas, la Fiscalia va sol·licitar nou anys de presó, però va ser condemnat a només dos per dos delictes de lesions perquè se li va aplicar l'atenuant d'embriaguesa, es va penedir i va pagar la indemnització. La seva defensa va demanar la suspensió de la pena i, com que no tenia antecedents, se li va concedir el 23 de febrer de 2011, una setmana abans que disparés l'arpó al seu pare.

El detingut va ser posat aquest dilluns a disposició del Jutjat d'Instrucció 1 d'Olot i la magistrada va decretar el seu ingrés a la presó.