L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni no convocarà el ple extraordinari demanat per diversos regidors de l'oposició per fer modificacions en el pressupost per fer front a la crisi del coronavirus. Segons va informar ahir el consistori, la decisió es fonamenta en els informes emesos per Secretaria i Intervenció segons els quals, aquestes peticions «no són competència del Ple». A més, en els documents, argumentarien que les modificacions de pressupost requereixen de la incoació d'un expedient previ abans d'arribar al Ple, una tramitació que no permet que aquests expedients estiguin a punt en les dates en què l'oposició sol·licitava celebrar el Ple extraordinari.

Aquesta sessió plenària extraordinària va ser demanada el 25 d'abril pels quatre regidors de JxCat, els tres del PSC, l'ex de Republicans i el del PP.

Arran d'aquesta decisió, l'alcalde, Miquel Bell-lloch (ERC) va explicar que, tot i no fer-se el ple extraordinari, des de l'equip de govern estan «d'acord en tirar endavant moltes de les propostes plantejades pels grups de l'oposició», motiu pel qual ahir va convocar una Junta de Portaveus extraordinària, per trobar punts de consens. «Ara és el moment de plantejar propostes consensuades, que vagin en benefici de la ciutadania i que siguin viables, però no sembla que els grups de l'oposició estiguin per la feina de treballar amb la mirada posada en la ciutadania», va criticar el batlle calongí qui va insistir que, aquest no és el moment «de fer el ridícul amb propostes que faran que els diners del pressupost no els puguem fer servir pel que realment farà falta».

Bell-lloch també va aclarir que, des de l'equip de govern van demanar als grups de l'oposició que «retiressin la petició» perquè en els propers dies «tindrem la normativa més clara sobre quines són les mesures de desconfinament i com hi hem de fer front des del pressupost municipal». «Estem preparats per afrontar totes les mesures que calgui prendre, però el que no farem és dilapidar prop de 800.000 euros que tenim a punt per fer front a la Covi-19», va reiterar l'alcalde.