Segons les últimes dades del Departament de Salut, les hospitalitzacions a la Regió Sanitària de Girona han tornat a arribar a les 300 després que aquest dilluns baixessin d'aquesta xifra per primera vegada en un mes i mig. En tot cas, es tracta d'un increment respecte dels registrats aquest dilluns, i els casos greus es mantenen en 24 per segon dia consecutiu. També ha fet un petit repunt la dada de sanitaris positius amb coronavirus, que si bé dilluns va baixar del centenar amb 99 casos ahir va situar-se als 104, encara per sota de les dades assolides durant el cap de setmana.

Aquest dilluns van morir set persones a la província, amb un total de 715 casos des de l'inici de la pandèmia, i hi va haver 38 contagis més, amb 5.860 en total. A més es van donar 16 noves altes hospitalàries, una xifra que ja arriba a un acumulat de 2.375.

Pel que fa a la situació de la pandèmia a les comarques gironines, el sociosanitari Palafrugell Gent Gran va confirmar dues noves defuncions des de l'última actualització dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), dijous passat. Des de l'inici de la pandèmia ja han mort 32 persones a la residència, i en aquests moments hi ha 21 ingressats amb covid-19. Amb tot, fins ara s'han donat un total de trenta altes. A l'hospital de Palamós no es va registrar cap nova defunció, una xifra que es manté a vint, hi ha dinou ingressats amb el coronavirus, quatre més que dijous passat, i quatre més estan pendents dels resultats de les proves diagnòstiques. Quant a les recuperacions, ja s'han donat 116 altes.

El SSIBE compta amb 41 sanitaris contagiats i 16 que estan aïllats a l'espera dels resultats de les proves. A més, tres professionals estan ingressats a l'hospital.

L'hospital de Blanes també va actualitzar dades amb un nou ingrés que situa en quatre els casos de coronavirus al centre. Hi ha tres sanitaris contagiats amb el virus als diferents centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que també contempla l'hospital de Calella i sociosanitaris, com el de Lloret de Mar.

Per últim, l'hospital de Campdevànol va anunciar que des de fa quinze dies no ha detectat cap nou contagi per coronavirus en pacients externs de l'hospital. Actualment hi ha dues persones ingressades per quart dia consecutiu, i tres sanitaris contagiats. Des de l'inici de la pandèmia el centre ha registrat nou defuncions i 63 altes.

·