La Policia Municipal de Lloret de Mar va sancionar mossèn Martirià Brugada per fer missa amb una trentena de persones dins l'església. Els fets es van produir el diumenge 10 de maig i malgrat l'acta aixecada pels agents, el capellà va acabar d'oficiar la missa amb els fidels fora del temple, segons va avançar Nova Ràdio Lloret.

Els agents van acudir a l'església de Sant Romà de Lloret de Mar moments abans que comencés la missa del diumenge i, segons han confirmat fonts municipals consultades per aquest mitjà, es va advertir al mossèn que no es podia fer l'ofici solemne perquè en la fase zero del desconfinament no està permesa l'obertura dels temples i espais de culte.

El capellà, però, hi està en desacord i ha indicat, en declaracions a Nova Ràdio Lloret, que «d'acord amb la normativa, l'església es pot obrir una estona cada dia». De fet, ha concretat que durant tot el confinament, ha seguit fent missa a les onze del matí i aquells fidels que han volgut entrar a l'església, així ho han pogut fer. «Al matí hi ha moltes persones que en sortir a comprar entren a l'església a pregar i moltes d'ells aprofiten per quedar-se a la missa», explica. Aquest diumenge passat, quan es diposava per fer la missa, va irrompre la Policia Municipal, que va ordenar als feligresos assistents que abandonessin l'espai. Brugada matisa que els agents es van dirigir als fidels «amb molta correcció», però que alguns dels presents es van enfurismar. Brugada ha explicat que els agents van demanar-li que fes sortir la gent del temple, però que el capellà els va cedir la tasca ja que «era una ordre seva».

La missa, des del carrer

La trentena de feligresos va acabar sortint al carrer, des d'on van seguir la missa que el mossèn feia a l'interior i que sentien a través de les finestres obertes. Mossèn Brugada assegura a més que va sortir a donar-los la comunió i defensa que té el suport del bisbe. «Jo tinc l'església oberta per als que hi vulguin entrar i si coincideix que estic fent missa penso que tenen tot el dret a poder quedar-se», ha concretat.

L'obertura dels temples religiosos es permet a partir de la fase 1, amb el 30% del seu aforament, i amb el 50% a partir de la fase 2.