La plataforma Aturem la C-32 ha demanat de nou, que no s'ampliï l'autopista i s'opti per un canvi de model a la Costa Brava Sud que «no destrueixi paisatge, ni s'especuli ni hi hagi peatges a l'ombra», sobretot després de la crisi del coronavirus.

Des d'aquesta entitat tenen clar que l'ampliació de l'autopista és «totalment innecessària» i «destrueix paisatges» de Blanes i Lloret de Mar i per això, adverteixen que estaran «vigilant qualsevol moviment de la Generalitat per evitar que se segueixi perpetuant un model de mobilitat i viari basat en la construcció de grans infraestructures viàries impulsades amb peatges explícits o a l'ombra que porten dècades castigant les nostres butxaques».

Per això, assenyalen que el model turístic que s'haurà de buscar arran de la pandèmia «serà aquell que prioritzi els espais naturals i els entorns saludables, fugint del model low-cost basat en la concentració de persones i en la destrucció de territori en forma d'urbanitzacions fantasmes».

En el comunicat, l'entitat també demana un model de mobilitat sostenible i que es descarti l'ampliació de l'autopista que deixaria una «cicatriu en el paisatge de grans dimensions i irreparable». Consideren que s'haurien d'adequar les vies existents i aprofitar que el trànsit turístic probablement es reduirà per buscar alternatives. Alhora aposten per invertir en el transport públic. Finalment demanen un Pla Director Urbanístic de la Costa Brava «valent, que aturi l'especulació del totxo».