L'Ajuntament de Girona permetrà ampliar les terrasses de bars i restaurants que compleixin un conjunt de requisits un cop s'entri a la fase 1. El consistori ha realitzat un estudi amb l'objectiu de saber a quins punts de la ciutat serà possible poder doblar l'espai que tenen determinat, i d'aquesta manera, intentar mantenir la capacitat que tenien les terrasses dels establiments abans de la crisi sanitària «donarem les màximes facilitats per tal que es puguin ampliar les terrasses i així arribar al 100% del que es tenia autoritzat» va assegurar ahir el regidor d'Urbanisme, Lluís Martí, en una roda de premsa virtual.

El regidor també va insistir en la necessitat de respectar les distàncies que s'han de mantenir per als vianants que hagin de passar per les zones on estiguin ubicades les terrasses. En aquest sentit, Martí va indicar que per poder guanyar metres per ampliar les terrasses i alhora mantenir tota la vorera lliure pels vianants, es pot dur a terme l'eliminació de places d'aparcament. «Hem de fer compatible la recuperació de l'activitat econòmica amb la preservació de la salut dels ciutadans, i per tant s'ha de prioritzar els vianants i mantenir les distàncies de seguretat», va dir l'alcaldessa Marta Madrenas.

L'estudi també determina com s'hauran de distribuir les taules per guardar la distància de seguretat establerta. Aquest estudi l'han fet arribar a tots els afectats perquè, a l'hora de sol·licitar l'ampliació, tinguin en compte els mòduls de taules que han pensat per garantir la distància dels dos metres que marca la normativa.

El regidor d'Urbanisme va indicar que ja han rebut 52 sol·licituds per dur a terme aquesta ampliació, i que les estudiaran una a una per saber si és possible dur-la a terme. En tot moment seran els titulars dels establiments els responsables del compliment de la normativa en matèria sanitària, el consistori va assegurar que en cas que s'incomplís es retirarà immediatament aquesta autorització d'ampliació.

D'altra banda, l'alcaldessa Marta Madrenas va indicar que si finalment dilluns es passa a la fase 1, els gironins trobaran modificacions als carrers com per exemple més espai destinat als vianants per poder mantenir la distància social i evitar possibles contagis. Alguns dels carrers on han aplicat aquestes modificacions són Juli Garreta o Santa Eugènia. L'objectiu del consistori és potenciar una «ciutat més verda» i potenciar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport. També va indicar que ha augmentat un 25% els nombre d'usuaris de transport públic.

Seguint amb la línia del canvi, Madrenas va voler recordar als ciutadans que canviar de fase «vol dir que estem millorant, no que haguem superat aquest episodi» i per aquest motiu, l'alcaldessa demana «molta prudència i responsabilitat i que tothom faci cas a les franges horàries i compleixi amb les recomanacions sanitàries», perquè sinó es faran passos enrere i «necessitem que la ciutat es vagi reactivant», va dir.