14 de maig de 2020
14.05.2020
Diari de Girona

El Trueta de Girona inicia un projecte en tècniques d'imatge cardíaca avançada

El programa, que combina teoria i pràctica, és pioner a Espanya i va dirigit a llicenciats en Medicina especialitzats en Cardiologia

13.05.2020 | 23:38
La Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada

L'hospital Josep Tueta de Girona ha obert la convocatòria de la primera edició del « fellowship» en tècniques d'imatge cardíaca avançada. Es tracta d'un programa pioner a l'Estat que combina formació teòrica i pràctica i el candidat escollit podrà accedir a un contracte laboral al mateix hospital durant dos anys, que és la durada del curs.

El curs està codirigit pel cap del Servei de Cardiologia Ramon Brugada, i el responsable de la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada, Sergi Moral. La formació està reglada i avalada per la Universitat de Girona i inclou el desenvolupament d'un projecte de recerca individual relacionat amb algunes de les investigacions que es fan dins de la Unitat d'Imatge Cardíaca.

Els estudiants de Medicina especialitzats en Cardiologia podran inscriure's des d'aquest dimarts i fins al 7 de juny a la primera edició del fellowship, que tindrà una durada de dos anys i es podrà compatibilitzar amb un contracte laboral al mateix hospital. El programa seguirà un model pioner en tot l'estat espanyol, ja que combinarà formació teòrica amb formació pràctica.

La formació teòrica i pràctica ha estat reglada i avalada per la Universitat de Girona. A més, el curs inclou un projecte de recerca individual en què l'estudiant seleccionat haurà de fer vinculat a les principals línies d'investigació que s'estan fent des de la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada de l'hospital Trueta. La formació va vinculada a un contracta a temps complet de facultatiu adjunt al Servei de Cardiologia del Trueta. La fundació privada Daniel Bravo col·labora amb aquest curs i ajuda a pagar la nòmina d'aquesta plaça que ofereix el fellowship. El programa representarà un salt qualitatiu en la formació en tècniques d'imatge cardíaca.

Amb aquest plantejament integrat de teoria i pràctica es pretén iniciar un procés d'estandardització en la formació en tècniques d'imatge cardíaca avançades perquè sigui equiparable a la d'altres programes internacionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook