15 de maig de 2020
15.05.2020
Diari de Girona

Baixen els pacients ingressats a la Regió Sanitària de Girona per tercer dia consecutiu

En total hi ha 224 persones ingressades, 40 menys que ahir

15.05.2020 | 19:08
Baixen els pacients ingressats a la Regió Sanitària de Girona per tercer dia consecutiu

Tercer dia consecutiu de descens en el nombre de persones ingressades per la covid-19 als hospitals de les comarques gironines. Segons les dades de Salut, actualment hi ha 224 hospitalitzats, 40 menys que ahir quan n'eren 264. A més, també és el tercer dia seguit amb menys de 300 ingressats per la pandèmia a la demarcació. El primer dia va ser dilluns d'aquesta setmana, dimarts hi va haver un lleuger repunt que va situar la demarcació, de nou, en la línia dels 300 pacients exactes. Des de dimecres s'ha confirmat la tendència a la baixa hi ha 73 pacients menys hospitalitzats: de 297 als 224 d'aquest divendres.

Dilluns, la demarcació se situava per primer cop per sota dels 300 hospitalitzats, una situació que no s'havia produït almenys des del 31 de març, que va ser el dia que Salut va començar a informar sobre el nombre de pacients ingressats. Concretament, dilluns hi havia 299 hospitalitzats.

Dimarts hi va haver un repunt lleu que va tornar a situar la demarcació en els 300 ingressos exactes. Dimecres hi va haver un nou descens en el nombre d'hospitalitzacions i, segons les dades de Salut, fins a aquest divendres s'ha mantingut la tendència a la baixa. Actualment, hi ha 224 malalts ingressats, 40 menys que ahir i 73 menys que dimecres.

El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

Segons les dades de Salut, actualment hi ha 20 pacients ingressats en estat greu, el mateix nombre que hi havia ahir i que és la xifra més baixa des del 21 de març. A la regió sanitària no hi ha hagut cap augment de malalts de gravetat des del dia 29 d'abril, fa setze dies, quan n'hi havia 59. El màxim de pacients en estat greu a la demarcació durant el pic de la pandèmia va ser el 3 d'abril, amb 108.

Durant dotze dies seguits, a la regió sanitària havien disminuït dia rere dia el nombre de professionals sanitaris contagiats. Aquesta tendència es va trencar dimarts. Segons les dades, hi havia 104 sanitaris diagnosticats de covid-19, cinc més que dilluns quan n'eren 99. Dimecres hi va tornar a haver un descens en el nombre de contagis que situava els professionals contagiats en 83. El nombre de professionals afectats per la pandèmia s'ha reduït dia a dia fins a aquest divendres. Actualment hi ha 64 sanitaris afectats, quatre menys que ahir.

El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit