El BOE publicat el dissabte passat indica que els establiments hauran de controlar l'aforament i a més, no podran realitzar accions comercials que puguin provocar aglomeracions. Aquesta publicació va provocar incertesa al sector fins que el dimarts passat, el Ministre de Sanitat Salvador Illa, va anunciar que no es permetria realitzar rebaixes a les botigues físiques però si es podrien aplicar descomptes a les compres que es facin en línia.

Diferents associacions comercials gironines han mostrat el seu malestar davant aquest anunci per part del Ministre de Sanitat, i creuen que prohibir les rebaixes a botigues físiques però si permetre-ho a través d'internet «fomenta el comerç en línia i perjudica el comerç petit».

Des de l'associació Girona Centre Eix Comercial, defensen que molts comerços estan «intentant innovar i adherir-se a plataformes» però que així i tot, seguirà sent una situació molt complicada pel sector. Tanmateix el president de l'associació de Comerciants i Serveis del carrer del Carme i Vista Alegre, Marc Ros, va assegurar ahir que «molts comerços no estan preparats per vendre online» i va afegir que el comerç «s'ha d'incentivar i activar anant als establiments».

El gerent del centre comercial Espai Gironès, Pau Jordà, va explicar ahir que no faran cap mena de campanya agressiva «ni teníem intenció de fer-ho», ja que aquest tipus de campanyes són les que realment poden provocar aglomeracions. No obstant això, també va referir-se al fet que en general les botigues tenen molt de producte en estoc i va recordar que el sector del comerç «és molt important pel país», per tant «alguna cosa s'haurà de fer». Les diferents associacions, creuen que seguint amb les mesures de seguretat s'ha de poder obrir i aplicar les promocions i descomptes que cada botiguer cregui oportú.

La portaveu de l'associació Centre Eix Comercial, explicava que les botigues porten dos mesos tancades i amb grans quantitats d'estoc, «si creuen oportú que han de fer rebaixes, perquè prohibir-ho?» es preguntava. Marc Ros va incidir «volem fer les rebaixes el més aviat possible, sempre respectant tota la distancia i duent les mesures de protecció».

D'altra banda, diversos comerciants asseguren que pel comerç petit és senzill controlar l'aforament, i Pau Jordà va assegurar que al centre comercial tenen preparades totes les mesures per poder obrir, com per exemple la senyalització de la distància que hauran de mantenir els usuaris o el control de l'aforament del centre comercial utitlizant els comptadors de persones que tenen als accessos del centre comercial.