L'Ajuntament de Palafrugell destinarà 1,8 milions d'euros (MEUR) a combatre els efectes provocats per la crisi del coronavirus. Una mesura que s'ha pres amb el suport de tots els partits polítics que conformen el ple del consistori (ERC, PSC, SGdP, JuntsxCat, Palafrugell en Comú i C's).

Les ajudes se centren en mantenir i reforçar l'àmbit social per aquelles persones que necessiten suport municipal, però també en la reactivació econòmica. En concret, està previst que el consistori destini 500.000 euros a línies d'actuació per ajudar aquelles persones que han vist caure de manera important els seus ingressos, i estiguin en situació vulnerable i 700.000 més a donar suport a la reactivació de l'economia de la localitat baix-empordanesa.

En aquest sentit, s'ha previst una línia de subvencions per a comerços i activitats econòmiques tancades pel decret de l'estat d'alarma. Aquests establiments rebran 200.000 euros. Unes ajudes directes que tindran una quantitat mínima de 300 euros i màxima de 600 per negoci.

També es contempla la creació d'un fons de suport vinculat al sector turístic, al qual s'hi podran acollir els hotels, hostals, càmpings i operadors d'apartaments. En aquest cas, l'import total és de 100.000 euros i l'aportació mínima per establiment serà de 1.000 euros amb un màxim de 2.500 euros.

Pel que fa a les ajudes al comerç local, la xifra arribarà als 350.000 euros amb un doble objectiu; reactivar el teixit econòmic de Palafrugell i el de les famílies. Així, es donaran vals bescanviables en establiments que han hagut de tancar, o que puguin demostrar segons s'especificarà a la convocatòria que han vist caure els seus ingressos durant aquest període de l'estat d'alarma.

Finalment, també es destinaran 600.000 a la reducció d'impostos, fet que ha de servir per ajudar a les famílies del poble.