Les xifres segueixen disparades al Regne Unit, on ahir es van comptabilitzar 428 noves morts per COVID-19 confirmades per un test en residències, hospitals i domicilis, així com 3.446 nous contagis. Era el dia després que a Anglaterra s'iniciés la desescalada de les mesures de confinament de la població. En total, s'han registrat 33.614 víctimes mortals pel coronavirus al país des que va començar la pandèmia, segons les dades ofertes pel Ministeri de Sanitat, que en les últimes 24 hores ha dut a terme 126.064 proves diagnòstiques.

Un estudi preliminar divulgat ahir per l'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica suggereix que tan sols el 0,27% de la població general d'Anglaterra, excloent les persones en residències i hospitals, va ser infectada pel coronavirus entre el 27 d'abril i el 10 de maig. Entre els treballadors de la sanitat i cuidadors, el tant per cent de prevalença de la malaltia s'eleva fins al 1,33%. Aquest estudi s'ha realitzat a partir de tests amb hisop sobre 10.705 persones en 5.276 llars angleses, però no inclou pacients en hospitals o residències, on l'impacte de la malaltia és probablement més alt.

L'agència estadística continua desenvolupant en paral·lel una investigació més àmplia per determinar la prevalença del COVID-19 en la qual es va a sotmetre a prop de 300.000 persones a proves d'anticossos per determinar si han superat la malaltia, encara que hagi estat amb símptomes lleus. En el segon dia en el qual els treballadors que no poden desenvolupar la seva activitat des de casa a Anglaterra s'han reincorporar als seus llocs, el metro de Londres va registrar un increment del 10% de desplaçaments a primera hora del matí, segons Transport for London (TFL ), l'empresa que gestiona el transport públic a la capital britànica.

L'alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, va advertir al Govern que necessita major finançament de manera immediata per no veure forçat a retallar la freqüència de metro i autobusos, a causa de la pèrdua d'ingressos en bitllets i abonaments.