Catalunya segueix liderant les xifres de morts i nous contagis a tot Espanya, i les xifres d'ahir situen 59 morts de les 138 de tot l'Estat i de 151 nous contagis dels 549 casos totals. Fins ara, segons les dades del Ministeri de Sanitat, que difereixen de les que aporta el Govern, a Catalunya s'han confirmat 55.464 casos amb PCR, i 29.382 han necessitat hospitalització. Així mateix, han mort 5.882 persones i 25.904 s'han curat.

Cinc comunitats autònomes no van registrar noves defuncions: el País Basc, les Illes Balears, les Canàries, Galícia i La Rioja, així com a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

En tot cas, les dades del Departament de Salut d'aquest dijous van xifrar 37 noves defuncions, que ja arriben a 11.440 des de l'inici de la pandèmia. A més, va confirmar 938 nous positius amb proves PCR, pels quals el total ja s'eleva a 62.615.

Per la seva banda, Madrid va liderar ahir la xifra d'hospitalitzacions, amb 95 ingressos més, i se segueix mantenint com la comunitat més afectada per la pandèmia, amb 42.057 ingressos des de l'inici de la pandèmia.

A Espanya ja han mort 27.459 persones i s'han contagiat 230.183 persones pel coronavirus. També s'han donat 144.783 altes.

Les xifres de defuncions d'ahir se situen als mateixos nivells que la setmana passada, quan es va assolir la dada més baixa des de la declaració de l'estat d'alarma. Tot així, els nous contagis han anat a l'alça per quart dia consecutiu.

Segons el responsable d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, el risc de rebrot segueix essent important, sobretot a zones on ja hi ha hagut un sfort impacte. Amb tot, va indicar que s'han creat mesures de prevenció que limitaran l'efecte d'aquest possible rebrot. Segons Simón, el repunt de casos es podria deure a l'augment de proves PCR que s'està realitzant a moltes comunitats. De fet, dels nous contagis registrats ahir, Castella i Lleó es va situar en segon lloc amb 99 casos per davant de Madrid, que en va confirmar 49. D'altra banda, el grup d'edat on s'han registrat més defuncions de pacients amb coronavirus ha estat el de les persones més grans de 70 anys, que de fet concentren el 80% dels morts, tant d'homes com de dones.

En l'àmbit global, fins ahir s'havien notificat 4.258.666 casos i 294.190 morts, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut.