L'oposició de Calonge i Sant Antoni van exigir conjuntament a l'equip de govern (ERC i Avancem), ahir, que «surti de l'aïllament» i «destini urgentment un milió d'euros a reactivar» el municipi. Els grups de Junts, el PSC, l'ex de Republicans i el PP van fer aquesta petició en bloc després de lamentar que en el ple celebrat dijous passat ni hi figures i per tant, no s'aproves «cap mesura» per fer front a la crisi sanitària causada pel coronavirus.

A través d'un comunicat conjunt, els grups a l'oposició van criticar que l'alcalde, Miquel Bell-lloch estigui «tancat i aïllat en el govern i no aprovi cap mesura per pal·liar la crisi, no obri cap diàleg amb l'oposició o el teixit associatiu i productiu». A més, també es van referir a la negativa de l'equip de govern de convocar el pel extraordinari sol·licitat per la resta de grups municipals -menys la CUP- per fer modificacions pressupostàries per «aprovar un pla de xoc i destinar quasi un milió d'euros a fer front a la crisi i reactivar Calonge i Sant Antoni».

Sobre la negativa, el consistori va informar que la decisió es fonamentava en els informes emesos per Secretaria i Intervenció segons els quals, aquestes peticions «no són competència del Ple». A més, l'alcalde, Miquel Bell-lloch, va assegurar que no és «el moment de fer el ridícul amb propostes que faran que els diners del pressupost no els puguem fer servir pel que realment farà falta». «Ara és el moment de plantejar propostes consensuades, que vagin en benefici de la ciutadania i que siguin viables, però no sembla que els grups de l'oposició estiguin per la feina de treballar amb la mirada posada en la ciutadania», va afegir Bell-lloch.

D'altra banda, aquests nou regidors van anunciar en el ple de dijous que les assignacions que han percebut com a grup, durant l'estat d'alarma, les destinarien a finalitats socials en la lluita contra la crisi, arran de la Covid-19. «Només des d'un pacte transversal per a la reactivació, un gran acord entre les forces polítiques del municipi i els diferents sectors, amb la col·laboració de la ciutadania i el teixit associatiu, es podrà superar l'actual context de dificultats», van remarcar en el comunicat.