Els hospitals de la Regió Sanitària de Girona es van descongestionant cada vegada més. Segueix la tendència a la baixa pel que fa al nombre d'hospitalitzacions de les darreres setmanes, i ahir el nombre de pacients ingressats ja se situava per sota dels 200, amb 195, sis menys que el dia anterior, la dada més baixa des del 19 de març. D'aquests, 18 es troben en estat greu, els mateixos que dissabte. En canvi, el nombre de treballadors sanitaris afectats pel coronavirus ha crescut, i ahir eren 52, dos més que el dia anterior.

Dels pacients hospitalitzats, 9 s'estan a l'hospital de Palamós, gestionat pels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà. El centre té, a més, 14 pacients pendents de resultats. Des que va començar la pandèmia, aquest hospital ha patit 20 defuncions mentre que ha donat 126 altes a domicili. Els centres gestionats pel SSIBE tenen 21 professionals sanitaris infectats pel virus, 3 dels quals estan ingressats a l'hospital de Palamós. A més, 26 treballadors de l'àmbit de la salut es troben aïllats pendents dels resultats.

Al centre Palafrugell Gent gran hi ha 10 malalts de coronavirus. A la residència Palamós Gent Gran hi ha 8 pacients pendents de resultats. A l'hospital de Blanes hi ha 3 pacients hospitalitzats per coronavirus. En les últimes 24 hores no s'ha registrat cap nova alta, defunció ni nou cas. En total, hi ha 2 treballadors sanitaris dels diferents centres de la Corporació Salut del Maresme i la Selva afectats.

Pel que fa a les dades d'ahir a la nit, la Regió Sanitària de Girona va registrar 3 noves morts, fins arribar a un total de 728, i 28 nous contagis, elevant-se la xifra a 6.167.

Espanya va registrar ahir la xifra diària de morts més baixa des de fa dos mesos, per sota del centenar de víctimes mortals, després de la mort de 87 pacients en les darreres 24 hores. Aquesta xifra suposa un nou descens diari de morts respecte al dissabte, quan es van confirmar 102 defuncions.

Catalunya és l'autonomia on més persones han mort en les últimes 24 hores, amb 29, seguida de Madrid amb 21, Castella-la Manxa amb 10 i Castella i Lleó amb 6. Tot i això, Madrid segueix encapçalant el nombre total de morts, amb 8.847 de les 27.650 persones que han mort en total arreu de l'Estat.

També la xifra de nous contagis baixa respecte al dia anterior a Espanya. Amb 421 nous casos, el nombre baixa de forma significativa respecte els 539 del dissabte. En aquest cas, Catalunya també encapçala les comunitats amb més nous contagis, amb 116 de nous. Quant a les xifres d'ahir a la nit, Salut va informar de 43 noves morts i 102 nous contagis.

Com a contrapartida, creixen moderadament les hospitalitzacions, 327 ahir en comparació amb les 258 de fa 24 hores, i també els ingressos a l'UCI, 28 davant els només 10 de dissabte. Catalunya amb 110, Madrid amb 70 i Castella i Lleó amb 41 són les tres comunitats amb més nous ingressats. El mateix passa amb els nous ingressos a l'UCI en les darreres 24 hores liderats per Catalunya amb 13 i Madrid amb 7.