Ripoll fa setmanes que treballa en un pla de xoc fer front a l'impacte de la crisi sanitària per la covid-19 a través d'una comissió econòmica social, formada per tots els grups municipals al consistori. Aquesta comissió ha decidit per unanimitat com es destinaran un total 375.000 euros, 260.000 euros provinents de modificacions de partides del pressupost 2020 i 115.000 euros dels pressupostos participatius. El pla de xoc preveu un ajut directe de 400 euros a autònoms que van haver de cessar l'activitat pel Real Decret del 14 de març. A més, existeix un ajut addicional de 200 euros a autònoms que la seva facturació s'hagi vist reduïda un 75% des del cessament fins el 30 d'abril.

Les mesures del pla de xoc també contemplen la concessió de microcrèdits o avançaments reintegrables fins a 3.000 euros a interès 0, amb un any de carència, i en dos anys de retorn, destinats a comerços i empreses que s'han vist amb l'obligació de tancar pel pagament de lloguers i subministres.

L'Ajuntament també farà la devolució de la taxa d'escombraries, referent a la part proporcional d'un trimestre, a tots els autònoms i empreses que acreditin haver hagut de suspendre forçosament la seva activitat a causa de les restriccions.

Una altra de les propostes és la dotació d'una partida pressupostària de 60.000 euros per destinar-la a ajuts socials i donar resposta a demandes d'alimentació bàsica, lloguer

Per últim, el pla preveu l'obertura d'una oficina específica covid-19 on s'assessorarà, s'informarà de les mesures i es tramitaran els ajuts, tant en l'àmbit empresarial com de particulars.

El pla de xoc s'aprovarà en un ple extraordinari urgent que se celebrarà divendres dia 22 a dos quarts de vuit del vespre.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus