L'estiu ha arribat en una setmana a les comarques gironines amb una pujada general del mercuri. Fa vuit dies les mínimes marcaven 9 graus a Olot, 7 graus a Ripoll, 9 graus a Girona, 10 graus a la Bisbal, 11 a Banyoles i 11 Figueres. Les màximes eren de 18 graus a Olot, 22 graus a Girona, 23 graus a la Bisbal, 22 graus a Figueres,20 graus a Ripoll i 20 graus a Santa Coloma de Farners.

Segons dades del Meteocat, les mínimes d'ahir al matí van ser de 12 graus a la Bisbal d'Empordà,9 graus a Olot, 13 graus a Santa Coloma de Farners, 11 graus a Girona, 17 graus a Figueres i 14 graus a Banyoles. O sigui, bones temperatures per dormir i amb una mica de fresca a primera hora del matí. Després a mesura que va anar avançant el dia va augmentar la sensació de calor i la necessitat d'alleugerir la roba.

Les màximes van ser de 28 graus a Banyoles, 29 graus a Figueres, 28 graus a Olot, 30 graus a Girona, 29 graus a la Bisbal d'Empordà, 23 graus a Puigcerdà i 27 graus a Ripoll.

S'ha passat dels cels grisos i de la pluja de tot la setmana, als cels nets i clars d'aquesta. La previsió és que el bon temps continuï i que les temperatures encara pugin més. Les màximes haurien d'arribar entre avui i demà i podrien superar els trenta graus al migdia. Pel que fa a les nits, la temperatura ha pujat entre 6 i 8 graus. Encara no es pot parlar de nits tropicals però ja s'ha hagut de treure molta roba del llit i a les xemeneies de la Garrotxa i el Ripollès han deixat d'elevar-se les columnes de fum que encara sortien d'algunes xemeneies la setmana passada.

Les mínimes d'ahir al matí van ser de 12 graus a la Bisbal d'Empordà, 13 graus a Santa Coloma de Farners, 11 graus a Girona, 17 graus a Figueres i 14 graus a Banyoles. O sigui, bones temperatures per dormir i amb una mica de fresca a primera hora del matí. Després a mesura que va anar avançant el dia va augmentar la sensació de calor i la necessitat d'alleugerir la roba. A l'Alt Empordà va bufar una mica de tramuntana reescalfada que va mantenir frescor durant tot el dia.

Més a l'interior del massís de la Mare de Déu del Mont va haver-hi núvols prims al final de la tarda. Es van poder veure núvols a Riudaura a 572 metres d'altura, a la vora de la muntanya del Puigsacalm a la Vall d'en Bas a 600 metres d'alturan a l'Alta Garrotxa i al Ripollès entre els 800 i els 1.000 metres. La previsió marca que en llocs d'alta muntanya d'entre 1.800 i 2.500 metres d'altura puguin haver-hi ruixats avui i demà a la tarda.

Per demà, la previsió és que les temperatures arribin al màxim amb valors de 30 fins a 33 graus en algunes zones.

Després, de cara el dissabte i el diumenge preveuen una lleugera baixada que mantindrà els dies en un ambient més de mitjans de juny que de finals de maig. O sigui, cels nets i temperatures agradables.

El motiu d'aquests bons dies de final de primavera és una barrera anticiclònica. Un anticicló emergeix del nord d'Àfrica i s'allarga en una franja atlàntica fins al nord de França. La franja anticiclònica forma una barrera que impedeix el pas de les depressions. La previsió és que l'anticicló es mantingui fins a la setmana vinent.