La xifra de morts diàries amb coronavirus, que freguen les 28.000 en total, de manera que anota el cinquè dia consecutiu per sota del centenar. El nombre de contagiats també va baixar a 344 i sumen 233.037 en total. Cal tenir en compte que aquestes dades no són del tot vàlides, ja que, segons Sanitat, Catalunya no va poder facilitar les seves xifres diàries per «problemes de validació». D'aquesta manera, l'actualització de dades no correspon a la realitat tenint en compte que Catalunya fa dies que se situa al capdavant en nombre de morts i en segon lloc quant a nous casos.

Respecte a la situació de cada comunitat autònoma, Madrid va notificar 188 casos nous, dels quals 82 són nous diagnòstics, i va comptabilitzar 19 víctimes mortals, només una més que dimecres; al darrere hi ha Castella-la Manxa, amb 50 positius i 6 defuncions. Castella i Lleó, per la seva banda, va registrar 45 nous casos però cap defunció.

Dels 45 casos nous que va comunicar Andalusia, 24 són nous diagnòstics i la resta són previs ja recuperats; xifres que es redueixen a 10 i 2, respectivament, en el cas de Múrcia.

Sanitat, que des de dilluns aplica un nou sistema de notificació de les dades, va advertir que les comunitats «estan modificant» la seva informació sobre morts, hospitalitzats i pacients ingressats a l'UCI, de manera que els casos totals poden patir variacions». Amb aquests aclariments, el nombre de positius diagnosticats mitjançant PCR és de 344 enfront dels 416 de la vigília, encara que la diferència real amb el global del balanç publicat ahir és de 482.

D'altra banda, les noves hospitalitzacions van baixar a 140, de manera que eleven a 124.521 les produïdes des de l'inici de la pandèmia. Més de la meitat es van registrar a Madrid (75), seguida, de molt lluny, per Castella-la Manxa (16), Andalusia (14) i País Basc (8); mentre que Astúries, Cantàbria, Extremadura i Navarra no en van tenir cap, i les altres, menys de 5.

Madrid al capdavant

El Ministeri de Sanitat va quantificar en 11.454 els pacients que han requerit cures intensives, 20 d'ells en un dia. De nou, Madrid va concentrar la major part (7); Castella i Lleó en va acumular 6, la Comunitat Valenciana 3, Andalusia 2, i Aragó i Balears 1. La resta no va detectar cap nou ingrés en aquestes unitats.

Madrid és la comunitat que segueix encapçalant totes les xifres de l'epidèmia, amb 67.049 casos i 8.931 morts; fins dimecres, Catalunya presentava 55.888 positius i 6.021 morts.

Les dues Castelles tornen a situar-se en tercer i quart lloc, encara que a Castella i Lleó hi ha 18.627 contagiats i 1.960 morts i a Castella-la Manxa són 16.789 els casos confirmats i 2.919 els morts. El País Basc és la cinquena comunitat quant a contagiats.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus