23 de maig de 2020
23.05.2020
Diari de Girona

Obres per reparar els estralls del «Gloria» a Sant Feliu i Palamós

La intenció és aconseguir el màxim de seguretat amb una inversió de 2,6 milions d'euros als dos ports

22.05.2020 | 23:46
Blocs de formigó preparats per ser posats al port de Sant Feliu de Guíxols.

La Generalitat ha començat les obres per reparar els estralls que el Gloria va provocar als ports de Sant Feliu de Guíxols i Palamós (Baix Empordà). Al port ganxó, s'inverteixen 1,7 milions d'euros per reposar les peces d'escullera i de blocs de formigó que la llevantada va arrencar del dic de recer. En total, es construeixen 424 blocs de formigó, d'entre 18 i 40 tones, que a principis de juny es començaran a posar a mar.

El director general de Ports, Joan Pere Gómez, ha avançat que més endavant, ja dins el pròximpla d'inversions que s'estendrà a partir del 2022, també es posaran entre sis i vuit calaixos més al dic exempt. A Palamós, les obres costen 867.000 euros i permetran rehabilitar l'estació marítima i la zona de la Pedrera.

A Sant Feliu de Guíxols, el temporal Gloria va danyar l'extrem del dic de recer del costat de la bocana. I a Palamós, el port va patir danys en dues zones, a l'estació marítima i a la zona de la Pedrera. Ara, la Generalitat ja ha començat les obres d'emergència per reparar aquests danys estructurals, que en total sumen 2,6 milions.

A Sant Feliu de Guíxols, a l'esplanada que hi ha al costat del club nàutic els operaris estan construint els 424 blocs de formigó per reposar les peces d'escullera que s'han perdut.

Ja s'han construït tots els 140 blocs de 18 tones. I dels 284 que s'han de fer de 40, ja se n'han construït un norantena. A partir del juny, es començaran a posar a mar amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge. Primer els de 18 tones a la zona menys exposada a l'acció de l'onatge. I després, els de 40 a la zona on el mar hi impacta més. També es col·locaran pedres d'escullera de 5 tones.

L'obra es preveu enllestir al setembre. A més, s'ha tornat a col·locar la balisa verda que va patir desperfectes arran del temporal.

Més endavant també es reforçarà el dic exempt de Sant Feliu de Guíxols amb nous calaixos. La idea és fer un port ben segur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook