La passarel·la sobre el Ter que ha d'ajuntar amb bicicleta les valls del Ter i de la Vall del Llémena va fer un pas endavant amb l'aprovació inicial del projecte feta en l'últim ple de l'Ajuntament de Bescanó. Abans, a primers d'any, l'Ajuntament de Sant Gregori també havia fet l'aprovació. Es tracta d'un projecte finançat pels dos consistoris, 60% el de Bescanó i 40% el de Sant Gregori. Els dos municipis tenen establert un conveni amb el Consorci de Vies Verdes de Girona, el qual coordinarà i gestionarà els treballs.

L'alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles, ha comptat que a partir de l'aprovació i fetes les exposicions públiques i la licitació, les obres de la passarel·la poden començar a inicis de l'any vinent amb un termini d'execució de sis mesos. Així, la passarel·la podria ser una realitat l'any vinent.

Es tracta d'una estructura metàl·lica per a vianants i bicicletes que farà 135 metres de longitud i una via ciclable que uneix amb el camí ral i que assumirà l'Ajuntament de Sant Gregori.

El seu alcalde, Quim Roca, ha exposat que l'impàs provocat per la pandèmia del covid-19 ha retardat els tràmits. «Però ara es tracta de tirar-la endavant», ha puntualitzat. Ha definit la passarel·la com un valor afegit a l'oferta turística de les dues valls, en la qual el turisme rural té molta importància. També ha considerat qué és una oportunitat.

El projecte

El projecte aprovat té un cost total previst de 934.148 euros, cost que es reparteix en 176.481,20 euros corresponents al carril bici entre Sant Gregori i Girona -aquest cost l'assumeix íntegrament Sant Gregori- i 757.667,11 euros corresponents a la passarel·la sobre el Ter.

Hi ha un compromís de finançament extern de 422.939 euros, cosa que deixa en 314.727 euros la despesa que hauran d'assumir Bescanó i Sant Gregori.