El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital d'Olot ha decidit permetre la gravació de les ecografies a les dones embarassades que tinguin visita al centre. Segons expliquen en un comunicat, les ecografies són un moment "important i essencial" durant l'embaràs, però a causa de les restriccions d'acompanyant a les visites i controls de seguiment, les gestants han d'acudir soles a la consulta. L'objectiu de permetre els enregistraments és que després, quan arribin a casa, puguin compartir el moment amb la parella o familiars.

L'obertura de les consultes externes i la tornada gradual a l'activitat presencial a l'Hospital d'Olot es va fer amb una sèrie de restriccions i mesures per garantir la seguretat tant dels usuaris com dels professionals.

Durant l'estat d'alarma no es permet l'entrada d'acompanyaments a les visites a consultes externes, sinó que s'han d'esperar fora del centre. Només es permet l'entrada d'acompanyants en els casos que s'hagi de comunicar informació rellevant o si es detecta alguna situació clínica de la qual s'ha d'informar. Aquesta restricció és temporal i de seguida que la situació de la pandèmia ho permeti es restablirà l'acompanyament de les dones als controls, apunten des de l'hospital olotí.

Mentre durin aquestes pautes, l'equip d'obstetres facilitarà que les gestants gravin aquestes imatges durant l'ecografia perquè posteriorment puguin compartir-les amb els seus familiars. L'opció de fer fotografies o enregistrat amb vídeo l'ecografia es permetrà un cop feta l'exploració mèdica.

Des de l'inici de la pandèmia, l'Hospital d'Olot ha atès 61 parts i només un ha estat d'una gestant amb covid-19 positiu.