L'Ajuntament de Pals ha desmentit que s'hagi produït una tala «massiva» d'arbres al paratge de Rodors i als Jonquers durant l'estat d'alarma, tal com va denunciar el passat 2 de maig l'oposició municipal (Compromís amb Pals i PSC) en una instància en la qual «insinuava motivacions urbanístiques» per part de l'equip de govern (JxPals i ERC).

En un comunicat, el consistori aclareix que es va encarregar un expedient administratiu per investigar els fets. Segons el document, la «tala» denunciada feia referència a restes vegetals apilonades a les instal·lacions del Golf de la Platja de Pals, que es van generar després d'una «poda de branques i de la retirada d'arbres caiguts» pel pas del temporal Gloria a finals de gener. Feines que, segons l'Ajuntament, són «necessàries per mantenir aquest espai esportiu en condicions i reduir el risc de foc».

A més, en el document municipal també s'especifica que les tasques es van fer després del temporal Gloria i que durant l'estat d'alarma es van transportar les restes a una empresa generadora d'electricitat. «Lamentem que s'utilitzi la mentida per manipular els fets», conclou el comunicat.