27 de maig de 2020
27.05.2020
Diari de Girona

El nombre d'hospitalitzacions a Girona segueix a la baixa amb 95 ingressats

Els pacients en estat greu torna a disminuir i es queda a 10 persones

27.05.2020 | 16:31
El nombre d'hospitalitzacions a Girona segueix a la baixa amb 95 ingressats

Els ingressos per coronavirus a la Regió Sanitària de Girona segueixen baixant i aquest dimecres tan sols queden 95 persones hospitalitzades, quatre menys que el dimarts. Segons indiquen les dades del Departament de Salut, es manté la tendència a la baixa després que en una setmana i mitja s'hagin reduït un centenar d'hospitalitzacions, passant dels 195 ingressats que hi havia el diumenge de la setmana passada als 95 d'aquest dimecres. A més, també s'han reduït els pacients en estat greu. Ahir aquesta xifra es va enfilar fins als 14 casos i un dia després, la xifra ha tornat a baixar quedant-se amb tan sols 10 persones, quatre menys.

Les hospitalitzacions per coronavirus a la Regió Sanitària de Girona mantenen la tendència a la baixa aquest dimecres i la visió esperançadora de canviar de fase a partir de la setmana vinent, si no es torça la situació. El departament de Salut ha indicat que aquest dimecres hi ha 95 ingressats, quatre menys que el dia anterior.

A més, el diumenge 17 de maig hi havia just 195 pacients ingressats en els centres de la regió gironina, una setmana i mitja després la xifra ha disminuït en 100 casos menys. En aquell moment es va anar a la baixa fins el dimarts de la setmana passada, on es va registrar un lleuger repunt.

Però a partir de dimecres, els ingressos van anar baixant de forma significativa fins que aquest dimarts ja n'hi havia menys de 100, concretament 99. En les últimes hores s'ha mantingut la davallada, superant tota una setmana de baixades en ingressos i aquest dimecres encara se'n resten 4 més.

Una xifra que s'allunya dels 654 ingressats que es van registrar el 5 d'abril, quan es va produir el pic d'hospitalitzacions a la Regió Sanitària Gironina des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa a pacients en estat greu, també hi ha bones notícies ja que la xifra ha tornat a disminuir. Aquest dimarts es registrava un lleu repunt en persones amb coronavirus en estat greu, arribant a les 14 persones. En les últimes hores, però, la situació ha tornat a anar a la baixa i tan sols en queden 10, 4 menys que el dimarts i 2 menys que el dilluns.

També s'ha reduït el nombre de sanitaris confirmats per coronavirus amb 38 professionals, un menys que el dia anterior. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook