27 de maig de 2020
27.05.2020
Diari de Girona

Vista urgent per acordar mesures per protegir la treballadora de Salt de l'home que la va apunyalar

El processat va sortir en llibertat tot i que l'Audiència advertia que pot ser perillós si no rep tractament psiquiàtric

26.05.2020 | 23:18
Vista urgent per acordar mesures per protegir la treballadora de Salt de l'home que la va apunyalar

L'home que va apunyalar una treballadora social a Salt el 23 de novembre del 2018 no es podrà apropar a la víctima. Així es va decidir ahir en una vista urgent a l'Audiència de Girona per acordar mesures per protegir la víctima. La Fiscalia i les acusacions particulars van sol·licitar que el processat no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima i que li prohibeixin anar a Salt, la població on resideix la treballadora social. L'ordre d'allunyament arriba després que el processat sortís en llibertat dijous passat tot i que l'Audiència de Girona li havia imposat fins a 7 anys i mig d'internament psiquiàtric com a mesura de seguretat i advertia que pot ser perillós si no rep tractament.

L'Audiència de Girona va absoldre l'acusat de l'intent d'assassinat aplicant-li un eximent complet d'alteració psíquica. Segons recollia la sentència, el declaraven «no culpable per falta d'imputabilitat» perquè, en el moment d'atacar la treballadora social, patia «una cínica delirant de perjudici i paranoide» que li va anul·lar «la capacitat de judici i raonament».

L'advocat de la treballadora social, Benet Salellas, també va demanar que el processat no pugui rebre tractament psiquiàtric al parc hospitalari Martí i Julià perquè està ubicat a Salt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit